سن مناسب ایمپلنت دندان

بهترین سن برای ایمپلنت دندان چه سنی است؟بررسی سن مناسب ایمپلنت

بهترین سن برای ایمپلنت دندان چه سنی است؟ بررسی سن مناسب ایمپلنت

سن مناسب ایمپلنت دندان چه سنی است؟ این سوالی‌ست که بیشتر کسانی که کاشت ایمپلنت دندان را برای جایگزین دندان‌های از دست رفته خود انتخاب کرده‌اند می‌باشد. پاسخ این سوال این‌است که سن مناسب بین 20 سال تا 50 سالگی خواهد بود اما اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر بیان کنیم؛ از اتمام دوره بلوغ و نوجوانی و شکل گیری استخوان‌های فک و لثه تا ابتدای دوره سالخوردگی و ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، بهترین سن مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان می باشد.

به طورکلی می‌توان گفت که انجام بسیاری از خدمات پزشکی و دندانپزشکی و حتی زیبایی به سن افراد وابسته است. البته همه افرادی که خارج از سن استاندارد هستند با اختیار خود می‌توانند این کارها را انجام دهند اما در اکثر افراد بی‌نتیجه خواهد بود.

از آنجایی که افراد در انواع سنین با مشکلات مختلف جسمی روبه‌رو می‌شوند، شرایطی به وجود می‌آید که کیفیت استفاده از خدمات دندانپزشکی مانند جراحی‌های زیبایی و ترمیمی دهان و دندان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اخیراً، دندانپزشکان به بهترین سن ایمپلنت دندان را مورد بررسی قرار داده‌اند، به این نتیجه رسیده‌اند که سن یکی از عوامل مهم در کیفیت و ماندگاری ایمپلنت دندان تاثیرگذار است.

 

سن مناسب برای کاشت ایمپلنت - هلو ایمپلنت

آیا محدودیت سنی برای ایمپلنت دندان وجود دارد؟

در جراحی ایمپلنت دندان، هیچ محدودیت سنی بالایی برای جراحی وجود ندارد. اصلی‌ترین موضوع، استحکام استخوان، سلامت دهان و شرایط پزشکی شماست. حداقل سن مورد نیاز برای ایمپلنت دندان حدود 18 تا 20  سال است، زیرا تا آن زمان اسکلت شما تقریبا به تکامل است. انجام ایمپلنت قبل از بلوغ، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد.

البته برای افرادی که در سنین بالا به سر می‌برند، کاشت ایمپلنت دندانی ممکن است بیشتر از گزینه‌های دیگر هزینه‌بر شود. بعضی از بزرگان در این سن، ممکن است هزینه‌‌های کمتری را برای کاشت دندان‌های خود بپردازند. در این صورت پیشنهاد می‌کنیم از ایمپلنت با برند‌های ارزان یا گزینه‌هایی مثل دندان مصنوعی کامل یا جزئی را به عنوان یک گزینه مقرون به صرفه‌تر برای تامین نیازهای خود در نظر بگیرند.

 

چرا کودکان و نوجوانان کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند؟

نوجوانایی که به دنبال کاشت ایمپلنت دندان هستند، به این نکته توجه کنند که؛ استخوان فک باید کاملاً استحکام یافته باشد. این مورد معمولاً تا اواخر نوجوانی یا حتی اوایل بزرگسالی اتفاق نمی‌افتد.

شرایط جسمانی هرکسی متفاوت است و با این حال، این محدودیت سنی مطلق نیست زیرا رشد فک عامل مهم‌تری نسبت به سن است.

کاشت ایمپلنت در سنی که مناسب این عمل نباشد؛ باعث شکست ایمپلنت می‌شود، با عواقب مختلفی برای لثه، فک و دندان‌های کناری همراه خواهد بود. بنابراین تا زمانی که رشد استخوانی فک کامل نشود، نمی‌توان کاشت ایمپلنت را انجام داد و نتیجه مطلوبی از آن انتظار داشت.

چگونه می توان از اتمام رشد استخوان فک و لثه مطمئن شد؟

برای تعیین اینکه آیا یک بیمار نوجوان ممکن است برای کاشت ایمپلنت دندان آماده باشد یا خیر، یک راه تشخیص وجود دارد: این است‌که دندان پزشکان می‌تواند از استخوان‌های او عکس اشعه ایکس بگیرند تا تشخیص دهد که آیا به نظر می رسد به اندازه کافی رشد کرده اند، تا عمل جراحی انجام شود یا انجام ندهند.

نوجوانان زیر 18 سال که می‌خواهند دندان‌های از دست رفته را با ایمپلنت دندان جایگزین کنند، با اجازه والدینشان می‌توانند این‌ کار را انجام دهند.

چگونه می توان موفقیت کاشت ایمپلنت را در سنین بالا تضمین کرد؟

طبق مطالعاتی متخصصان در مورد درصد موفقیت ایمپلنت دندان برای افراد مسن داشته‌اند، این است‌که، کاشت ایمپلنت در افراد سالخورده بیش از 10 تا 15 سال کارایی داشته. نتایج مثبت این روش برای افراد مسن یکی از مزایای عالی در کاشت ایمپلنت به شمار می رود.

امروزه استفاده از دندان‌های مصنوعی به یک روش قدیمی و پردردسر در میان میانسان نام برده می‌شود. البته در صورتی که مانع خاصی برای استفاده از ایمپلنت وجود نداشته باشد؛ ایمپلنت برای این گروه از افراد می‌تواند گزینه خوبی باشد. با ایمپلنت فرد مجدداً دارای دندان‌های دائمی خواهد شد و از آنجا که یک دندان ثابت و همیشگی برای فرد ایجاد می‌کند، در بین میانسالان به روش کاشت دندان محبوب شناخته شده است.

اما اگر فرد میانسال و مسن دارای مشکلاتی مثل بیماری لثه و عفونت‌های‌ دندانی باشد، جای هیچ نگرانی نیست! چون می‌تواند قبل از انجام ایمپلنت با توجه به امکانات و روش‌های موجود، مشکلات لثه و استخوان فک را با درمان‌هایی مانند پیوند لثه و استخوان، لیفت سینوس و موارد دیگر که با تشخیص متخصص به فرد اطلاع داده می‌شود، می‌تواند این مشکلات را برطرف کند و به کاشت ایمپلنت اقدام نماید.

 

 

بهترین سن برای ایمپلنت دندان چه سنی است؟بررسی سن مناسب ایمپلنت

 

کاشت ایمپلنت برای افراد بالای 65 سال

با وجود اینکه در مطالب بالا بیان کردیم سن مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان تا 50 سالگی می‌باشد دلیل ندارد که افراد بالای 50 سالگی کاشت ایمپلنت انجام ندهند. بلکه تا زمانی که فرد از تراکم استخوانی کافی برخوردار باشد هم برای این درمان مناسب خواهد بود. تا زمانی که دندانپزشک شرایط بیمار را مناسب بداند، می‌تواند برای کاشت ایمپلنت اقدام کند. حتی افراد در بالای 90 سالگی می‌توانند بدون هیچ مشکلی تحت این درمان قرار گیرند. اما اگر این افراد از مشکلات لثه و دندان رنج می‌برند، همانطور که در مطالب بالا بیان شد، می‌توانند، تحت نظر متخصص درمان شوند و بعداز طول درمان کاشت ایمپلنت را انجام دهند.

برای افزایش احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت در افراد سالمند، لازم است پس از تشخیص و انجام آزمایشات، احتمالاً به جراحی‌های تکمیلی مانند پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان نیاز باشد. پس از بهبود وضعیت فک و لثه، می‌توان به کاشت ایمپلنت را انجام داد.

 

چه محدودیت‌هایی برای کاشت ایمپلنت در سنین بالا وجود دارد؟

نظر دکتر گلستانه در مورد محدودیت‌های کاشت ایمپلنت برای میانسالان:

برای کاشت ایمپلنت، باید محدودیت‌هایی مانند وضعیت سلامتی، وجود عفونت، نقص‌های استخوانی و دهانی بررسی شوند.

کاهش دانه‌های استخوانی: بالارفتن دانه‌های استخوانی ممکن است باعث محدودیت‌هایی در کاشت ایمپلنت شود و نیاز به تقویت استخوان قبل از اقدام به ایمپلنت دارد.

وضعیت عمومی سلامت بدن بیمار: بیماران باید سلامتی عمومی خود را حفظ کنند و قبل از انجام ایمپلنت دندانی به درمان مشکلات خود بپردازند. افرادی که مبتلا به دیابت هستند و  شیمی‌درمانی می‌شوند یا اختلالات و قلبی و عفونت بدخیم دارند، نمی‌توانند ایمپلنت انجام دهند.

نیاز به اصلاحات سازگاری با دندان‌های باقیمانده: در بعضی موارد، دندان‌های فرد با تغییراتی روبه‌رو می‌شود که باعث عدم سازگاری ایمپلنت با دندان‌های دیگر می‌شود. قبل از اقدام به نصب ایمپلنت، نیاز است که عواملی که موجب عدم سازگاری آن با دندان‌های دیگر می‌شود، بررسی و برطرف شوند.

پری ایمپلنت: پری ایمپلنت می‌تواند بافت‌های اطراف ایمپلنت را ملتهب کند و در صورت عدم درمان، موجب ازبین‌رفتن ایمپلنت شود.

شما اولین ایمپلنت خود را در چه سنی انجام داده‌اید؟

همچنان اگر با خواندن این مقاله نسبت به سن ایمپلنت تردید دارید، می‌توانید با مراجعه به متخصص ایمپلنت و انجام معاینات تخصصی نسبت به این مورد اطمینان حاصل کنید. ما در این مقاله سعی کردیم تا بعضی از موارد مهم درخصوص سن مناسب برای ایمپلنت را به اطلاع شما عزیزان برسانیم.

البته با توجه به اینکه شرایط سنی تأثیر بسزایی بر کیفیت و ماندگاری ایمپلنت دارد، اما درهرصورت تصمیم‌گیری در خصوص سن مناسب ایمپلنت دندان برعهده دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت است. تا پس از انجام معاینات و آزمایش‌های تخصصی در این خصوص اظهار نظر نموده و بعداز آن اقدام به کاشت ایمپلنت کند.

از شما سپاسگزاریم که تا پایان همراه ما بوده‌اید. لطفا در صورت داشتن انتقاد یا پیشنهاد، حتما نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

شما اولین ایمپلنت خود را در چه سنی انجام داده‌اید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *