مراقبت‌ قبل و بعداز کاشت ایمپلنت

مراقبت‌ از ایمپلنت دندان

حالا که برای داشتن لبخندی زیباتر، کاشت ایمپلنت دندان را به جای دندان‌های از دست رفته خود انتخاب کرده اید؛ باید نکاتی را در خصوص بهبودی بهتر و سریع‌تر بعد کاشت ایمپلنت انجام دهید تا سالیان طولانی از ایمپلنت خود استفاده کنید. در غیر این صورت با عوارض مختلفی از جمله عفونت دندان یا شکست ایمپلنت روبرو خواهید شد.

نگهداری و مراقبت از ایمپلنت، نقش اساسی در طول عمر مفید آن ایفا می‌کند. حتی اگر از بهترین برند ایمپلنت، برای کاشت دندان‌هایتان استفاده کرده باشید، اما ایمپلنت‌ها باز نیازمند مراقبت دقیق می‌باشد تا از فرسایش و خرابی زودرس جلوگیری شود.

در این مقاله، به بررسی مراقبت‌های قبل از کاشت ایمپلنت دندان و تا از ساعت‌های اول بعد از کاشت ایمپلنت تا ماه‌های آینده پرداخته‌ایم. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با روش‌های اصولی مراقبت از دندان ایمپلنت شده آشنا شوید.

 

مراقبت‌های قبل از کاشت ایمپلنت دندان

 

مراقبت‌های قبل از کاشت ایمپلنت دندان

بعداز انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان، رعایت مواردی قبل از عمل ایمپلنت در جواب‌دهی ایمپلنت تاثیر به‌سزایی دارد. این موارد به شرح ذیل است:

  • دو هفته قبل از درمان، از مصرف الکل اجتناب کنید.
  • دو هفته قبل از ایمپلنت، باید کشیدن سیگار و قلیان را متوقف کنید.
  • کاملا صادقانه از وضعیت جسمانی خود به دندان پزشکتان اطلاع دهید.
  • یک هفته قبل از ایمپلنت، از مصرف داروهای گیاهی، آسپرین، وارفارین و مشابه این داروها خودداری کنید.
  • شب قبل از انجام ایمپلنت، به خواب کافی بپردازید و دهان را با دهان شویه مناسب تمیز کنید.
  • قبل از درمان، بهتر است که غذا بخورید تا در حین درمان احساس ضعف و گشنگی نکنید.

مراقبت‌ها و اقدامات دیگر قبل کاشت ایمپلنت

اسکن رادیوگرافی مخصوص CBCT یکی از اقدامات ضروری است. این اسکن باید پس از انجام، همراه با سی‌دی به پزشک تحویل داده شود تا اقدامات لازم انجام شود.

برای کاهش خون‌ریزی در حین جراحی کاشت ایمپلنت، از مواردی که از جمله خوراکی و داروهایی که باعث رقیق‌شدن خون می‌شود پرهیز کنید.

معاینه کامل لثه‌ها توسط دندانپزشک از لحاظ نداشتن عفونت؛ زیرا وجود عفونت در لثه‌ها فرایند عمل را با مشکلات جدی روبه‌رو می‌کند. عفونت در لثه‌ها علاوه بر جلوگیری از جوش خوردن کامل ایمپلنت به استخوان فک دوران نقاهت بسیار طولانی و دردناکی را برای افراد رقم می‌زند.

پس از انجام تمام مراحل بیان شده، اگر بیمار مبتلا به بیماری خاصی باشد یا داروی خاصی مصرف می‌کند، حتما باید پزشک را مطلع کند.

 

مراقبت‌ از ایمپلنت دندان، بعداز جراحی

بیماران بعد از جراحی کاشت ایمپلنت، در 24 ساعت اول پس از عمل جراحی، باید به یک سری مراقبت‌های خاص توجه ویژه‌ای داشته باشند. توجه به این مراقبت‌ها باعث روند سریع‌تر در بهبودی خواهدشد.

یکی از موارد مهم از مراقبت بعداز جراحی کاشت ایمپلنت این است که از الکل و سیگار جدا خودداری کنید.

۲ تا ۳ روز بعد از عمل جراحی، ممکن است بزاقی با رنگ صورتی یا خونی داشته باشید. نگران نباشید! کاملا طبیعی است و مشکلی ایجاد نمی‌کند همچنین دهان خود را شستشو ندهید، برای خروج آب دهان، بهتر است از تف کردن خودداری کنید. این کار می‌تواند باعث خونریزی و دردناک شدن زخم‌ها شود. پیشنهاد می‌شود با استفاده از یک دستمال نرم و به آرامی آب دهان را پاک کنید.

پس از عمل جراحی، ممکن است دمای بدن شما کمی بالا رود که این امر کاملا طبیعی است و از داروهای مسکنی که متخصص برای شما تجویز کرده‌، مصرف کنید تا بهبود یابید.

استراحت کافی بعداز جراحی ایمپلنت

برای بهبود سریع محل جراحی، بهترین راه استراحت کردن است. بعد از انجام جراحی ایمپلنت، به استراحت کافی و کامل نیاز دارید و حتما فعالیت‌های بدنی خود را محدود کنید، از انجام تمرینات ورزشی شدید بعد از جراحی ایمپلنت، تا 72 ساعت اجتناب کنید.

همچنین؛ یکی از موارد مهم برای مراقبت‌های بعد از ایمپلنت، درست خوابیدن است. باید از بالشتی با ارتفاع بلند یا ترجیحا از دو عدد بالشت استفاده کنید تا جلوی تجمع خون در ناحیه زخم گرفته شود و از تورم آن جلوگیری شود.

برای جلوگیری از سرگیجه؛ به آرامی از یک حالت به حالت دیگر حرکت کنید. به عنوان مثال، اگر دراز کشیده اید و تصمیم به بلند شدن گرفتید، ابتدا چند لحظه در جای خود بنشینید و سپس به آرامی بلند شوید.

التهاب و خونریزی بعد از جراحی

بعد از عمل کاشت ایمپلنت، ممکن است در چند ساعت اول، در ناحیه جراحی شده، خون‌ریزی داشته باشید. برای متوقف کردن خون‌ریزی بهتر است؛ گاز استریل در ناحیه دهان بفشارید و به مدت 30 تا 60 دقیقه در داخل دهان خود نگه دارید. اگر خون‌ریزی قطع نشد حتما با متخصص خود تماس بگیرید.

اگر بعداز کاشت، ناحیه‌ای که جراحی انجام شده متورم شد، نگران نباشید!

ورم، معمولاً پس از 24 ساعت از عمل جراحی شروع می‌شود و تا یک روز بعد از آن ادامه دارد. سپس در مدت 7 تا 10 روز بعد، تورم کاملاً بر طرف می‌شود.

کاهش درد در 24 ساعت اولیه جراحی ایمپلنت

برای کاهش درد و عفونت بعداز جراحی ایمپلنت، پزشک ممکن است مسکن های قوی‌ و آنتی بیوتیک، برای شما تجویز کند. حتما به طور منظم و در ساعت مقرر شده به مدت دو روز، مسکن‌های تجویز شده را، مصرف کنید. ضروری است که داروهای ضد باکتری تا آخر دوره مصرف شود، زیرا استفاده صحیح از آنتی بیوتیک‌ها در مراقبت از ایمپلنت و بهبود سریع تر، حیاتی است.

همچنین پیشنهاد می‌شود برای کنترل و کاهش درد و تورم در 24 ساعت اول، به مدت 10 تا 20 دقیقه از کمپرس یخ بر روی ناحیه جراحی شده استفاده کنید و بعد از 48 ساعت از کمپرس گرم استفاده کنید.

دوش گرفتن بعداز جراحی کاشت ایمپلنت

برای دوش گرفتن بعد از کاشت ایمپلنت بهتر است تا 48 ساعت بعد از جراحی استحمام نکنید. چون بعد از انجام عمل، 48 ساعت اولیه به عنوان یکی از حیاتی‌ترین زمان‌ها برای مراقبت‌های ایمپلنت به شمار می‌رود.

در زیر دوش بهتر است از چرخاندن شدید آب یا استفاده از جریان آب قوی برای شستشوی صورتتان اجتناب کنید.

بهداشت دهان بعد از جراحی ایمپلنت

بعد از 72 از جراحی کاشت ایمپلنت دندان، شروع به انجام بهداشت دهان و دندان‌های خود کنید. حتما از مسواک نو استفاده کنید که برس‌هاس نرمی داشته باشد، زیرا مسواک‌های زبر ممکن است سطح ایمپلنت را خراشانده و به ایمپلنت آسیب برسانند.

همچنین بهتر است روزانه دو بار از مسواک و نخ دندان استفاده کنید و بعد از جراحی، با نخ دندان به آرامی اطراف ایمپلنت را تمیز کنید. از روز بعد جراحی هم می‌توانید با محلول آب‌نمک دهان خود را شستشو دهید تا از عفونت در ناحیه کاشت ایمپلنت جلوگیری شود.

استفاده از دهان‌شویه، بعد از کاشت ایمپلنت

بعد از عمل جراحی ایمپلنت دندان، حتما به یاد داشته باشید که از دهانشویه ضد عفونی کننده و مخصوص دندان‌های حساس؛ مانند کلرهگزیدین استفاده کنید. دهانشویه باعث می‌شود تا از زخم های دهان شما مراقبت شود و احتمال ابتلا به عفونت کاهش یابد.

دهان شویه‌ با طعم‌های شدید مانند نعناع یا دارچین، ممکن است احساس ناخوشایندی در دهان شما ایجاد کند. همچنین دهان‌شویه‌های مناسب برای ایمپلنت باید الکل نداشته باشند تا از پوسیدگی جلوگیری کنند و عفونت دندان را به حداقل برسانند. پس در هنگام خرید دهان‌شویه از داروخانه، دقت کنید.

روش استفاده از دهانشویه بعداز جراحی ایمپلنت

هر روز دو بار به مدت 30 دقیقه تا دوهفته از این محلول‌ها استفاده کنید تا محل زخم جراحی ضدعفونی شود. بعد از استفاده از دهانشویه، نیم ساعت هیچ چیزی نخورید.

 

رژیم غذایی برای مراقبت از ایمپلنت دندان

 

رژیم غذایی برای مراقبت از ایمپلنت دندان

پس از جراحی کاشت ایمپلنت، باید مایعات و غذایی‌های له شده را به‌جای غذاهای سفت مصرف کنید. به خصوص اگر ایمپلنت all on ۴ یا ایمپلنت کامل دندان‌ها را انجام داده‌اید.

همچنین مایعات مصرفی نباید خیلی داغ یا تند باشند، از جویدن مواد سخت باید خودداری کرد. پیشنهاد می‌شود سبزیجات و میوه ها را رنده کرده و با دقت مصرف کنید. بعد از ۳ یا ۴ روز می‌توانید به تدریج به غذاهای معمولی را مصرف کنید. البته برای خوردن غذاهای سفت و سختی که ممکن است به ایمپلنت فشار وارد کنند، باید تا زمان بهبودی کامل صبر کنید.

در صورت اعمال فشار زیاد بر ایمپلنت، روکش موقت ممکن است خراب شود یا ایمپلنت به استخوان متصل نشود. اگر پیچ شکل دهنده لثه که بر روی فیکسچر ایمپلنت قرار می‌گیرد، شل شد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرد.

جدول غذاهای توصیه شده بعداز کاشت ایمپلنت دندان

در جدول زیر در مورد رژیم غذایی از چند ساعت اول کاشت ایمپلنت دندان تا شش ماه آینده را به طور خلاصه بیان کردیم. البته برای دیدن مطالب کامل‌تر از رژیم غذایی قبل و بعد از کاشت ایمپلنت دندان، می‌توانید به مقاله سایت هلوایمپلنت مراجعه کنید.

 

از چند ساعت اول  تا شش ماه آینده  چه غذاها و نوشیدنی‌هایی می‌توانیم بخوریم؟  چه غذاها و نوشیدنی‌هایی نباید بخوریم؟
ساعت های اول بعداز کاشت ایمپلنت مایعات – آب ولرم – نوشیدنی های غیر قندی – غذای نرم مثل سوپ نوشیدنی داغ و خیلی سرد – نوشیدنی با نی – غدای نرم تند
از 24 ساعت بعد از کاشت ایمپلنت تا یک هفته  شیر- سوپ خامه- ژله- بستنی- میلک شیک- آب مرغ و آب گوشت- تخم مرغ- برنج- سبزیجات آب پز شده غذای سفت- میوه‌های اسیدی- غذاهای ترد و بوداده- شیرینی و ترشی_ نوشابه گازدار
از شروع هفته دوم تا هفته سوم کباب مرغ و گوشت- ماهی- سبزیجات و میوه های خام الکل – غذای های چسبده و سخت
از شروع هفته چهارم تا 6 ماه آینده تقریبا محدودیت رژیم غذایی شما به پایان می رسد.  البته همیشه از خوردن غذای‌های سخت مثل ته‌دیگ و از شکاندن آجیل با دندان‌هایتان اجتناب کنید.

 

مراقبت‌ از ایمپلنت در طولانی مدت

حفظ سلامت ایمپلنت‌ دندان بعد از جراحی بسیار حائز اهمیت است. مراقبت‌ از ایمپلنت، علاوه بر رعایت نکات مهم قبل و بعد از عمل، شامل مراقبت‌های درازمدت نیز می‌شود. پس از بهبودی لثه و قرار گرفتن دندان‌های جایگزین، باید از آنها همانند یا حتی بهتر از دندان‌های طبیعی مراقبت کنید.

باید به یاد داشته باشید که بعد از بهبودی کامل، از دندان‌های جدید خود را به عنوان ابزار استفاده نکنید. پس از دوره نقاهت و در طولانی مدت، می‌توانید از هر نوع غذایی که دوست دارید استفاده کنید، اما باید از عادات قدیمی مانند باز کردن گره‌ها، شکستن آجیل با دندان‌ها و خرد کردن آب‌نبات و ته‌دیگ خودداری کنید. همچنین نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ را، مصرف نکنید، زیرا بخش کوچکی از ایمپلنت از جنس فلز است و گرمای مواد داغ به سرعت به آن منتقل می‌شود. بنابراین، برای جلوگیری از هر گونه مشکل، بهتر است از غذاهای خنک‌تر استفاده کنید.

برای حفظ بهداشت دهان و لثه، روزانه دو بار مسواک بزنید، از نخ دندان‌های با کیفیت و ویژه برای ایمپلنت استفاده کنید چون استفاده از نخ دندان یکی از روش‌های موثر برای حفظ ایمپلنت به مدت طولانی است.

 

عوارض مراقبت نکردن بعداز جراحی ایمپلنت

با عدم مراقبت مناسب بعد از کاشت ایمپلنت دندان، احتمال ایجاد عوارض جدی و مشکلات بزرگ وجود دارد. این مشکلات شامل موارد زیادی می‌شوند که باید از وقوع آن‌ها جلوگیری کنید.

در پی رعایت نکردن مراقبت‌های لازم برای ایمپلنت، ناحیه که جراحی انجام شده؛ عفونتی می‌شود و حتی ممکن است باعث خونریزی شدید در این ناحیه شوید. در صورتی که به نواحی جراحی فشار زیادی وارد کنید، امکان دارد ایمپلنت از محل کاشت خود خارج شود و همچنین عدم توجه به نگهداری ایمپلنت و عدم رعایت مراحل درمان، باعث کوتاه شدن ماندگاری ایمپلنت شما خواهد شد.

بنابراین؛ اگر به نکات مراقبتی توجه نشود، احتمال پوسیدگی دندان‌های کناری، عفونت یا شکستن ایمپلنت وجود دارد. مصرف غذاهای سفت ممکن است باعث شکستن ایمپلنت شده و عدم رعایت بهداشت احتمال عفونت را افزایش می‌دهد.

لازم‌به ذکر است در صورت مشاهده هرکدام از این مواردی که بیان شده، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

شما چگونه از ایمپلنت دندان هایتان مراقب کردید؟

در این مقاله از سایت هلو ایمپلنت به مراقبت‌های ضروری از قبل و بعد عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان پرداختیم. همانطور که می‌دانید ایمپلنت دندان یکی از جراحی‌های حساس، مهم و یک فرایند پیچیده است، که نیازمند دقت و مراقبت ویژه خواهد بود. به همین دلیل مراقبت از ایمپلنت بسیار اهمیت دارد.

برای جلوگیری از احتمال بروز عوارض پس از کاشت ایمپلنت، رعایت قوانین و دستورالعمل‌های مراقبتی بسیار حائز اهمیت است. با رعایت مراقبت‌ از ایمپلنت، می‌توانید عمر مفید ایمپلنت خود را به طولانی‌ترین زمان ممکن افزایش دهید. همچنین، بهتر است هر 6 ماه یکبار برای بررسی وضعیت ایمپلنت دندان‌های خود به پزشک مراجعه کنید.

 

 

شما چگونه از ایمپلنت دندان هایتان مراقب کردید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *