کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای

کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ ای چیست؟

ایمپلنت دو مرحله‌ای چیست؟

استفاده از روش کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای، یکی از روش هایی است که می توانید از آن برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته خود استفاده کنید. ایمپلنت‌ها مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کنند و به همین دلیل از دیگر روش‌های کاشت دندان بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. اگر دندان خود را از دست داده‌اید، با انجام کاشت ایمپلنت می‌توانید به دوباره صاحب دندان‌هایی مشابه به دندان واقعی خود شوید.

روش‌های زیادی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد که یکی از آن‌ها کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای است که در ادامه می‌خواهیم نکاتی درمورد آن به شما بگوییم پس با ما در این مقاله از سایت هلو ایمپلنت همراه باشید.

نحوه انجام کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای

ایمپلنت دو مرحله‌ای چیست؟ همانطور که نام این روش پبداست، در دو مرحله انجام می شود، به این روش است که بیمار طی دو مرحله، نزد متخصص جراحی لثه و کاشت ایمپلنت مراجعه می‌کند و کاشت ایمپلنت را انجام می‌دهد. البته اگر بیمار تراکم استخوان فک مناسبی داشته باید عمل انجام می‌شود در غیر این صورت بیمار نیاز به عمل پیوند لثه خواهد داشت.

بعد از اینکه متخصص از تراکم استخوانی بیمار اطمینان حال کرد، شروع به جراحی می‌کند: ابتدا بعداز تزریق بی‌حسی، لثه بیمار را برش می‌دهد و فیکسچر را درون آن نصب می‌کند. پس از نصب و قرارگیری فیکسچر، بیمار به مدت زمانی حدود 8 تا  16 هفته نیازبه استراحت دارد تا فیکسچر با استخوان فک، جوش بخورد. بعد از طی کردن این مرحله باید دو مرتبه لثه برش داده شود و فیکسچر باز شود. بعداز آن باید متخصص، سایز دندان را اندازه گیری می‌کند تا قالب و روکش مناسب بسازد.

پس از گذشت 1 تا 2 هفته، قالب گیری به اتمام می‌رسد و روکش مناسب با سایز قالب دندان ساخته خواهد شد. در این زمان لازم است بیمار به مطب متخصص ایمپلنت مراجعه کند تا متخصص روکش آماده شده را برروی ایمپلنت قرار دهد. به این ترتیب کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای به اتمام می‌رسد.

ایمپلنت دو مرحله‌ای و ایمپلنت فوری چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

  • ایمپلنت دو مرحله‌ای از هزینه کمتری برخوردار است.
  • در ایمپلنت فوری سلامت لثه‌ها بیشتر از ایمپلنت دو مرحله‌ای تضمین می‌شود.
  • ایمپلنت دو مرحله‌ای نسب به ایمپلنت فوری به برش و جراحی بیشتری نیاز دارد.
  • طول درمان بعد از کاشت ایمپلنت در روش دو مرحله‌ای به مراتب بیشتر از روش فوری است.
  • ایمپلنت دو مرحله‌ای بعد از جراحی درصد موفقیت بیشتری نسبت به جراحی ایمپلنت فوری دارد.
  • جراحی ایمپلنت فوری در مدت زمان کمتر و ایمپلنت دو مرحله‌ای در مراحل طولانی‌تری انجام می‌شوند‌.
  • افراد بیشتری می‌توانند از ایمپلنت دو مرحله‌ای استقاده کنند در صورتی که ایمپلنت فوری نیازمند به شرایط خاصی است.
  • ایمپلنت فوری در یک ساعت کاشته می‌شود در صورتی که در ایمپلنت دو مرحله‌ای نیاز به مدت زمان بیشتری برای جراحی می‌باشد.

کاشت ایمپلنت دو مرحله ای بهتر است یا ایمپلنت فوری؟

کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای بهتر است یا ایمپلنت فوری؟

در مقاله قبلی بیان شدکه در روش ایمپلنت فوری بعداز آن‌که عملیات پیچ کردن ایمپلنت انجام شد بلافاصله جایگذاری روکش بر روی ایمپلنت انجام می‌شود. در کاشت فوری تمام مراحل در یک روز انجام می‌شود و لثه هیچ استراحی نمی‌کند.

اما روش دو مرحله لازم است لثه به طور کامل به مدت چند ماه استراحت کند. اکثر دندان پزشکان معتقد هستند که انجام ایمپلنت به روش دو مرحله‌ای به درمان دندان‌های شکسته و ماندگاری آن‌ها اطمینان خاطر بیشتری می‌دهد.

در واقع به‌دلیل اینکه به استخوان فک فرصت استراحت داده می‌شود قطعاً آمادگی آن جهت پذیرش قطعه‌ای جدید بیشتر خواهد شد. بنابراین در کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای نسبت به کاشت ایمپلنت فوری، ماندگاری ببشتری خواهد داشت.

چه کسانی مناسب کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای هستند؟

فرآیند ایمپلنت دو مرحله‌ای مانند سایر روش‌های کاشت یک فرآیند کاملاً تخصصی می‌باشد. به همین منظور تشخیص این موضوع که بهتر است بیمار از کدام روش ایمپلنت، برای کاشت دندان‌هایش را استفاده کند، کاملاً به عهده متخصص ایمپلنت می‌باشد. متخصص ایمپلنت در انتخاب بهترین روش کاش ایمپلنت شمارا یاری می‌رساند.

موفقیت ایمپلنت دو مرحله‌ای به وضعیت لثه و استقامت استخوان فک بیمار برای مدت زمانی که برای پذیرش ایمپلنت تیتانیومی نیاز است، بستگی دارد. عواملی مانند وضعیت سلامت جسمی، وضعیت سلامت لثه و استقامت استخوان فک در کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای بسیار مهم هستند و باید  توسط متخصص ایمپلنت، مورد بررسی قرار گیرد.

با بررسی دقیق استخوان و استقامت فک بیمار، توسط متخصص، زمان جوش خوردن پایه ایمپلنت به لثه و تشخیص میزان جوش پذیری لثه نیز را پیش‌بینی می شود. با تحلیل این موارد، دندانپزشک می تواند به بیمار پیشنهاد دهد از ایمپلنت دو مرحله‌ای استفاده کند یا ایمپلنت فوری را انتخاب کند.

موارد زیر نشان می‌دهد که شرایط بیمار برای کاشت  ایمپلنت دو مرحله‌ا‌ی، مناسب‌ است.

  • وضعیت سالم دندان و لثه: اگر بیمار یک محل کاشت سالم در لثه برای پیوند استخوان دارد، براحتی می‌تواند کاشت ایمپلنت را انجام دهد. اما اگر بیمار از عفونت لثه و دندان رنج می‌برد، ابتدا باید این عفونت را برطرف کند.
  • تراکم استخوان ضعیف: کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای مانند روش‌های دیگر کاشت ایمپلنت، نیاز به تراکم استخوان کافی در فک دارد. اگر تراکم استخوان ضعیف باشد، ممکن است لازم باشد که پیوند استخوان، انجام شود و منتظر بماند تا بهبود یابد.

ماندگاری ایمپلنت دو مرحله‌ای

کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای یا روش‌های دیگر کاشت ایمپلنت مثل کاشت دیجیتال، به روشی کاشت انجام می‌شود که ایمپلنت ماندگاری دائمی داشته باشد،

به طور میانگین طول عمر مفید ایمپلنت دندان بین 25 الی 30 سال است و معمولا 95 درصد ایمپلنت‌های که کاشت می‌شوند، تا بعد از 10 سال نیز همچنان سالم و پایدار هستند اما به شرطی که بیمار مراقبت‌ها و رژیم غذایی بعداز جراحی ایمپلنت را کاملا رعایت کند.

افزایش طول عمر ایمپلنت‌های دندانی به خاطر ماهیت ساختاری آن‌هاست. پس از چند ماه که از کاشت ایمپلنت می‌گذرد، بدنه ایمپلنت با استخوان جوش می‌خورد و به یک ساختار دائمی در فک تبدیل می‌شود. ایمپلنت نیز به دلیل ارتباط فیزیکی با فک، از پوسیدگی و فرسایش استخوان جلوگیری می‌کند و مقاومت خوبی دارد.

این نکته توجه کنید؛ با وجود استخوان سالم، مراقبت‌های مناسب دهان و دندان، اجرای کاشت توسط متخصص و استفاده از برندهای با کیفیت، طول عمر ایمپلنت شما ممکن است تا مدت طولانی ادامه یابد.

 

 

مزایای کاشت ایملپنت دو مرحله ای

مزایای کاشت ایملپنت دو مرحله ای

در فرایند کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای، هنگامی که جراحی دوم انجام می‌شود، به راحتی می‌توان شرایط بافت استخوانی را تشخیص داد و برای درمان اقدامات لازم را انجام داد. این روش امکان بررسی کامل اوسط متخصص بر حجم استخوان، قبل از انجام جراحی را فراهم می‌کند.

اگر مشکلی بر روی استخوان فک اتفاق بیوفتد به راحتی می‌توان آن را درمان کرده و پیوند زد. همچنین، مثل روش کاشت فوری، با استفاده از یک پروتز یا روکش موقت، می‌توان تا زمانی که پروتز اصلی دندان به طور کامل ساخته شود، از آن استفاده کرد.

میزان موفقیت ایمپلنت دو مرحله ای

همانطور که اشاره شد، انجام کاشت ایمپلنت دندان توسط یک جراح ماهر و با تجربه و رعایت مراقبت‌های درمانی بعداز جراحی و استفاده از رژیم غذایی، می‌تواند موفقیت کاشت ایمپلنت را تا 95 درصد برساند. بنابراین، علاوه بر تخصص و مهارت جراح، اهمیت بالایی به سلامت کلی دهان و دندان، بیماری‌های مزمن مانند دیابت یا سرطان، رعایت بهداشت دهان و دندان، و جلوگیری از مصرف سیگار و مواد مخدر داده می‌شود تا در موفقیت روش‌های کاشت ایمپلنت تاثیرگذار باشند.

بهترین متخصص کاشت ایمپلنت دو مرحله ای چه ویژگی هایی دارد؟

کاشت ایمپلنت دندان را حتما تحت نظر یک متخصص ماهر و باتجربه انجام دهید، با انتخاب بهترین ایمپلنتولوژیست و استفاده از تجهیزات پیشرفته، کاشت دو مرحله ای ایمپلنت در بهترین شرایط انجام می‌شود و تمامی پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود. این ایمپلنتولوژیست همچنین اهمیت ویژه‌ای به بررسی تمامی مراحل درمانی بیمار و وضعیت دندان‌های دیگر می‌دهد.

عوارض کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای

کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ای هم مانند سایر روش‌های کاشت ایمپلنت، ممکن است عوارضی داشته باشد:

  • عفونت: خطر عفونت همواره در هر عمل جراحی وجود دارد. اگر بهداشت دهانی خوبی رعایت نشود یا دستورات پس از جراحی به درستی اجرا نشود، خطر عفونت بالا می‌رود.
  • خونریزی: بعد از جراحی، ممکن است خونریزی داشته باشید. اگر خونریزی به طور مداوم و بیش از حدی ادامه داشته باشد، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
  • در ایمپلنت دو مرحله‌ای به دلیل جراحی بیشتر، احتمال از دست دادن لثه وجود دارد. بیمار ممکن است در طی مراحل کاشت دو مرحله‌ای ایمپلنت، هنگامی که زمان بهبودی را سپری می‌کند، مقداری از بافت لثه خود را از دست بدهد.
  • بعد از جراحی، ممکن است درد و تورم در منطقه کاشت ایمپلنت داشته باشید. این عوارض معمولاً به مرور زمان کاهش می‌یابند، اما در صورت بیشتر شدن یا عدم تغییر وضعیت، باید به پزشک خود مراجعه کنید.
  • عدم موفقیت جراحی: در برخی موارد، ایمپلنت ممکن است نتواند درست به استخوان متصل شود  یا جوش بخورد و باید جراحی مجدد صورت بگیرد. این موضوع نادر است، اما احتمال وجود دارد.
  • سردرد و درد فک: این عوارض ممکن است به دلیل تنش عضلانی یا تغییر در ساختار دندان‌‌های کناری رخ دهند. در صورت ادامه یا شدت بیشتر این عوارض، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.

توجه داشته باشید که هر فرد به طور متفاوتی به جراحی و عوارض آن واکنش نشان می‌‌دهد. برای به حدالقل رساندن عوارض بعداز جراحی مقاله مراقبت‌های قبل و بعد جراحی و مقاله رژیم غذایی بعداز ایمپلنت را مشاهده کنید.

 

ایمپلنت‌های دو مرحله‌ای برای چه افرادی مناسب نیست؟

 

ایمپلنت‌های دو مرحله‌ای برای چه افرادی مناسب نیست؟

  • زنان باردار
  • افراد زیر 18 سال
  • افراد تحت درمان پرتو درمانی برای نواحی سر و گردن
  • بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده، نقص سیستم ایمنی یا هموفیلی
  • کسانی که سیگار و الکل مصرف می‌کنند. ( اگر به مدت چند هفته از مصرف سیگار و الکل اجتناب کنند، می‌توانند کاشت ایمپلنت دومرحله‌ای را انجام دهند)

چه نوع ایمپلنتی برای من مناسب است؟

همانطور که ذکر شد، به‌طور کلی، همه افراد کاندیدای مناسب کاشت ایمپلنت دندان نیستند. برای کاشت ایمپلنت دو مرحله‌‌ای‌ باید به این موارد توجه داشته باشید که اگر استخوان فک بیمار تحلیل رفته باشد، فقط در صورت انجام پیوند لثه قادر خواهد بود تا کاشت ایمپلنت دومرحله‌ای انجام دهد. حتی برای کاشت ایمپلنت فوری باید مواردی را مورد ملاحظه قرار داد. از جمله: تعداد دندان از دست رفته، سلامت لثه، استحکام و تراکم استخوان فک و موارد دیگر.

بنابراین پیشنهاد می‌کنیم: با متخصص ایمپلنت خود در مورد اینکه کاندیدای ایمپلنت دندان هستید یا خیر، مشورت کنید.

کلام آخر

اگر دندان خود را به هر دلیلی از دست داده‌اید یا دندان شما شکسته است بهترین روش جایگزین کردن دندان‌ها، کاشت ایمپلنت می‌باشد. کاشت ایمپلنت روش‌های متنوعی دارد که در این مقاله روش دو مرحله‌ای ایمپلنت را برای شما عزیزان توضیح دادیم. برای درک بهتر ایمپلنت مقالات دیگر سایت هلو ایمپلنت را مشاهده کنید.

همانطور که بیان کردیم ایمپلنت‌های متنوعی در بازار موجود است که دارای کیفیت و رنگ و جنس متنوعی هستند. بهترین برند‌های ایمپلنت را در مقاله سایت هلو ایمپلنت به طور کامل توضیح دادیم اما بهتر است در این زمینه حتماً از متخصص کاشت ایمپلنت، کمک بگیرید و از او بخواهید ایده آل‌ترین فرآیند ایمپلنت را برای دندان‌های شما انجام دهد. اما به این نکته توجه کنید که؛ هر میزان کیفیت و مرغوبیت ایمپلنت‌ها افزایش یابد، قیمت آن‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *