ایمپلنت بهتره یا بریج

در صورتی که یک یا چندتا از دندان‌های جلویی خود را از دست داده‌اید، قظعا به علت اهمیت دندان‌های جلویی، به فکر پرکردن جای خالی آن‌ها، با بهترین روش کاشت هستید. در این مواقع، دو گزینه اصلی برای پر کردن جای خالی دندان‌های جلویی وجود دارد: بریج و ایمپلنت.

بریج یک روش پرکردن جای خالی دندان با استفاده از دندان‌های مجاور است، در حالی که ایمپلنت یک روش جایگزینی دندان با استفاده از یک پیچ و تاج دندان است. برای انتخاب مناسب‌ترین کاشت و پاسخ به سوال ایمپلنت بهتره یا بریج، بهتر است، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

در ادامه مطالب دو روش را به صورت کامل توضیح می‌دهیم.

 

"</p

 

بریج دندان جلو چیست؟

بریج دندان جلو یا پل دندانی، نوعی پروتز دندانی مصنوعی هستند، که برای ترمیم و جایگزین‌کردن دندانی که آسیب‌دیده و از دست ‌رفته دندان استفاده می‌شود. کاشت بریج دندان در مواقعی که دندان از دست رفته در بین دو دندان دیگر قرار دارد، به کار می‌رود، چون برای پرکردن جای خالی یک دندان، به حمایت دندان‌های کناری نیاز دارد و از دندان‌های مجاور به‌عنوان پایه برای دندان آسیب‌دیده استفاده می‌کنند.

بریج دندان برخلاف ایمپلنت، درون استخوان فک قرار نمی‌گیرند و جایگزین ریشه دندان نمی‌شوند و شبیه به یک پل است که بر روی دندان‌های کناری قرار می‌گیرد و به همین دلیل به آن پل دندانی یا بریج می‌گویند. این ساختار با حمایت روکش‌ها در جای خود ثابت می‌ماند و به دندان‌ها استحکام می‌دهد. بریج شامل دو روکش پایه و یک دندان به عنوان پل متصل به هم می‌باشد. جنس بریج دندانی معمولا از جنس پورسلن، کامپوزیت، سرامیک، متال سرامیک یا آلیاژ‌های مناسب دیگر بوده و ظاهر آن شبیه به دندان‌های طبیعی است.

انواع بریج دندان

بریج دندان به دو صورت انجام می‌شود: اتصال با ایمپلنت و بدون ایمپلنت. در اتصال با ایمپلنت، ایمپلنت‌ها در استخوان فک قرار می‌گیرند و سپس بریج دندان روی آنها قرار می‌گیرد. این روش برای افرادی که تعداد زیادی دندان از دست رفته است، مناسب است. اما بریج بدون ایمپلنت، همانطور که گفتیم؛ از دندان‌های طبیعی کنار شکاف برای نگهداری بریج استفاده می‌شود.

همچنین بریج‌ها به چهار نوع تقسیم می‌شوند: سنتی، کنسولی، مریلند و اتصال با ایمپلنت. هر کدام از این انواع بریج دندان برای شرایط خاصی مناسب است و پزشک باید تصمیم بگیرد که کدام روش برای بیمار مناسب است.

 

ایمپلنت دندان چیست؟

 

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یک روش جایگزین بسیار موثر و پایدار برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است و نسبت به کاشت بریچ، فقط دندانی که ازدست‌داده‌اید را شامل می‌شود. این روش، به دلیل استحکام و ثبات بیشتر نسبت به روش‌های دیگر و شباهت بسیار زیادی به روکش‌ها، به عنوان بهترین راه برای بازسازی دندان‌های از دست رفته شناخته می‌شود.

ایمپلنت‌ها از تیتانیوم ساخته شده‌اند و به خوبی با استخوان ادغام می‌شود. این فرآیند ادغام، باعث می‌شود که ایمپلنت به عنوان یک بخش از بدن شناخته شود و به طور محکم در محل خود نگهداری شود و به این دلیل، ایمپلنت دندانی به بیماران امکان می‌دهد تا دوباره لذت خوردن از غذا و صحبت کردن را تجربه کنند. از آنجا که ایمپلنت‌ها به طور طبیعی با استخوان ادغام می‌شوند، آنها به عنوان یک گزینه پایدار و موثر برای درمان مشکلات دندانی محسوب می‌شوند.

انواع روش کاشت ایمپلنت دندان:

تفاوت کاشت بریج دندان و ایمپلنت دندان چگونه است؟

هر دو روش دارای مراحلی متفاوتی برای کاشت و نصب جای خالی دندان دارند که هر کدام را به صورت جداگانه توضیح دادیم؛

مراحل کاشت بریج دندان

برای انجام بریج ابتدا دندانپزشک قالب دندان‌ها را آماده می‌کند و سپس در لابراتوار طرح گچی از قالب تهیه می‌شود. با استفاده از این طرح، دندان‌ها کنار هم بررسی می‌شوند تا دندانپزشک بتواند تشخیص دهد کدام دندان باید روی آن بریج قرار گیرد و چقدر باید تراشیده شود. سپس پس از تراشیدن دندان، قالب‌گیری دوباره انجام می‌شود و دندانپزشک دندان روکش را می‌سازد. اگر فقط یکی از دندان‌های شما خراب است، بهتر است از بریج یا پل دندان استفاده کنید.

نحوه کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان به کمک یک پیج ایمپلنت در استخوان فک نصب می‌شود. این پروسه شامل خارج کردن ریشه دندان قبلی، ایجاد یک سوراخ در استخوان فک و نصب پیج ایمپلنت درون آن می‌شود. سپس یک اباتمنت روی پیچ ایمپلنت قرار داده می‌شود تا تاج یا روکش سرامیکی بر روی اباتمنت قرار دهد. این روش ایمپلنت دندان به عنوان یک راه حل دائمی و موثر برای جایگزینی دندان‌های آسیب دیده، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مزایای استفاده از بریج و کاشت ایمپلنت دندان

 

مزایای استفاده از بریج و کاشت ایمپلنت دندان

برای اینکه بدانیم ایمپلنت بهتره یا بریج& به مزایا و معایب آن می‌پردازیم و ایمپلنت و بریج را باهم مقایسه می‌کنیم. بریج دندان و کاشت ایمپلنت، هردو یک روش موثر برای پر کردن جای خالی دندان‌ها است که بسیاری از مزایا را به همراه دارد که شامل:

مزایای استفاده از بریج دندان

  • استفاده از بریج دندان تجربه‌ی لذت‌بخشی برای شما خواهد بود، زیرا این روش باعث می‌شود غذا خوردن و جویدن از آن لذت‌بخش‌تر و آسان‌تر شود. به خصوص اگر دندان‌های شما خراب شده و نیاز به تعویض دارند.
  • با استفاده از این روش، اگر با مشکلات گفتاری به دلیل عدم وجود دندان در دهان مواجه هستید، این مشکل رفع خواهد شد.
  • با کاشت بریج دندان و پر کردن جای خالی دندان‌ها از حرکت و کج شدن دندان‌ها جلوگیری می‌شود.
  • کاشت بریج بدون جراحی انجام می‌شود و با یک روش آسان جایگزین دندان‌های آسیب دیده می‌شود.
  • معمولا کاشت بریج نسبت به سایر روش‌های کاشت دندان، هزینه کمتری خواهد داشت.
  • درصورت مراقبت و بهداشت دهان دندان ماندگاری طولانی خواهد داشت.
  • برای کاشت بریج به تراکم داشتن استخوان فک نیازی نیست.
  • کاشت بریج طول نقاهت کمتری دارد.

مزایای کاشت ایمپلنت دندان

  • تاج ایمپلنت ظاهری شبیه به دندان واقعی و طبیعی خواهد داشت.
  • ایمپلنت‌ها با مراقبت عمر طولانی و مادام العمر خواهند داشت و معمولاً حدود 25 سال عمر مفید دارند.
  • برای کاشت ایمپلنت نیاز به تراشیدن دندان‌های مجاور نیست و احتمال پوسیدگی در ایمپلنت وجود ندارد.
  • برای خوردن و آشامیدن، مانند دندان‌های اصلی عمل‌ می‌کنند اما باید مراقب غذاهای سفت و سخت بود.
  • کاشت ایمپلنت علاوه بر جلوگیری از تحلیل رفتگی استخوان فک می‌شود، بلکه باعث محافظت از آن می‌شود.
  • ایمپلنت بر روی دندان‌های کناری فشار وارد نمی‌کند و باعث جلوگیری از خراب شدن دندان‌های مجاور می‌شود.

 

معایب استفاده از بریج و کاشت ایمپلنت دندان

بریج دندان و کاشت ایمپلنت، همانطور که بیان شد؛ هردو یک روش موثر برای پر کردن جای خالی دندان‌ها است اما دارای معایبی هم هستند که قبل از اقدام به کاشت بهتر است از ان‌ها مطلع شوید؛

معایت کاشت بریج دندان

  • بریچ برخی افراد در طولانی مدت نیاز به تعویض دارد.
  • بریج دندان نسبت به تاج ایمپلنت ظاهر مصنوعی‌تر دارد.
  • بعداز کاشت بریج دندان احتمال پوسیدگی دندان‌های زیرین وجود دارد.
  • اگر دندان‌های مجاور سالم و قوی نباشند احتمال شکست در کاشت بریج وجود دارد.
  • در صورتی که دندان‌های مجاور سالم نباشند نیاز تراشیدن دندان‌های کتاری می‌باشد.
  • بریچ دندان عمر کوتاه‌تری نسبت به ایمپلنت دارند و در صورت مراقب حدودا 10 سال ماندگاری دارد.

 

معایب کاشت ایمپلنت دندان

از جمله عوارض ایمپلنت دندان که در انتخاب بین بریج یا ایمپلنت تاثیرگذار است، به شرح زیر است:

  • کاشت ایمپلنت دندان نسبت به بریچ، هزینه بیشتری دارد.
  • عدم مراقب بعداز کاشت، ممکن است باعث پس زدن کاشت ایمپلنت شود.
  • جراحی‌ کاشت ایمپلنت یک جراحی پیچیده است و نیاز به مراحل متعدد دارد.
  • برای کاشت ایمپلنت اگر استخوان فک تراکم کافی نداشته باشد، بیمار نیاز به پیوند استخوان دارد.
  • درصد موفقیت کاشت ایمپلنت در افرادی که بیماری دیابت دارند یا دخانیات مصرف می‌کنند، کمتر خواهد بود.
  • در صورتی که عمل جراحی دندان توسط دندانپزشک با تجربه و در محل مناسب انجام نشود، ممکن است دندان‌های اطراف نیز تحت تأثیر قرار بگیرند.
  • طول دوران نقاهت ایمپلنت نسبت به بریج بیشتر است و وابسته به وضعیت بدن و دندان هر فرد متغیر است. در حالت ساده، ایمپلنت ممکن است در مدت دو تا شش ماه بهبود پیدا کند،

معایب استفاده از بریج و کاشت ایمپلنت دندان

 

آیا همه افراد کاندید انجام بریج و ایمپلنت هستند؟

انجام ایمپلنت دندان یک فرآیند جراحی است که نیازمند شرایط بهداشتی خوبی از سوی بیمار است. بنابراین، افرادی که سیگار می‌کشند، دیابت دارند، الکل مصرف می‌کنند یا دارای بیماری‌های نقص سیستم ایمنی هستند، ممکن است کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت نباشند.

اما در مواردی که ایمپلنت مناسب نیست، بریج می‌تواند یک گزینه مناسب‌تر باشد. هرچند بریج نیازمند رعایت بهداشت دهان و دندان است، اما در کل، انتخاب بین ایمپلنت و بریج باید با مشورت با پزشک و بررسی دقیق وضعیت بهداشتی و دندان‌های فرد انجام شود.

بریج دندانی برای چه کسانی مناسب می‌باشد؟

استفاده از بریج دندان تنها برای افرادی مناسب است که دارای یک واحد دندانی خالی هستند. اما این افراد باید به این نکته توجه کنند که برای نصب بریج دندان، دندان‌های اطراف نیز باید تراشیده شوند و علاوه بر این، این روش ممکن است مشکلات دیگری را به همراه داشته باشد.

بریج دندان ممکن است باعث مشکلات در حفظ سلامت دهان و دندان شود و عملکرد طبیعی استخوان را نیز مختل کند. بنابراین، افرادی که دندان‌های کناری خود را آسیب دیده‌اند و نیاز به استفاده از تاج دندان دارند، می‌توانند از این روش استفاده کنند.

ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب می‌باشد؟

انتخاب انواع درمان برای کاشت ایمپلنت دندان بر عهده دندانپزشک متخصص است، اما نظر بیمار نیز در این مورد بسیار مهم است. افرادی که برای کاشت ایمپلنت مناسب هستند، شامل افرادی می‌شوند که با دندان مصنوعی نمی‌توانند به راحتی جویدن غذا را انجام دهند، یا کسانی که از تراشیده شدن دندان‌های اطراف محل جای خالی خودداری می کنند، یا افرادی که به هیچ وجه تمایلی به استفاده از دندان مصنوعی ندارند.

همچنین، افرادی که دندان از دست رفته دارند، اما می‌خواهند دندان‌هایی شبیه به دندان‌های طبیعی خود داشته باشند، نیز برای کاشت ایمپلنت مناسب هستند. به طور کلی، انتخاب درمانی برای کاشت ایمپلنت دندان باید با توجه به نیازهای و تمایلات بیمار انجام شود.

 

هزینه ایمپلنت بهتره یا بریج؟

 

هزینه ایمپلنت بهتره یا بریج؟

بریج دندان و ایمپلنت دندان دو روش متداول برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته یا خراب هستند. یکی از تفاوت‌های اصلی بین این دو روش، هزینه‌بر بودن آن‌ها است. ایمپلنت دندان هزینه بیشتری نسبت به بریج دارد، اما ماندگاری و دوام آن بیشتر است.

بنابراین، در بلند مدت، ایمپلنت دندان هزینه اقتصادی بیشتری برای بیمار دارد. از طرفی، بریج دندان پس از چند سال نیاز به تعویض دارد و هزینه مضاعفی را به همراه دارد. اغلب بیمه‌ها هزینه ایمپلنت را تحت پوشش خود قرار نمی‌دهند و در صورت پوشش، مبلغ آن معمولا کم است. بنابراین، باید با دقت و با مشورت پزشک خود، روش مناسب برای جایگزینی دندان خود را انتخاب کنید.

 

مقایسه مراقبت و نگهداری از بریج دندان و ایمپلنت

ایمپلنت درست مانند یک دندان طبیعی بوده و به مراقبت‌های کمتری در مقایسه با بریج نیاز دارد. افرادی که دارای بریج هستند باید زیر بریج را به کمک نخ دندان به خوبی تمیز کنند. در کل بریج به یک سری امور اضافه‌تر از مسواک و نخ دندان نیاز دارد که ممکن است برای فرد مشکل‌ساز شوند. رعایت بهداشت بریج دندانی بسیار اهمیت دارد، زیرا روی دندان‌ها قرار گرفته و احتمال تجمع میکروب‌ها و ایجاد پلاک در اطراف آن بسیار بالا است.

استفاده از ایمپلنت دندانی مانند داشتن یک دندان طبیعی است، که با استفاده از مسواک و نخ دندان به راحتی می‌توانید آن را تمیز کنید. علاوه بر این، اگر به بریج دندانی خود به خوبی مراقبت کنید، می‌توانید بین ۱۰ تا ۱۵ سال از طول عمر آن برخوردار باشید. اما ایمپلنت اگر کاشت ایمپلنت به موفقیت برسد، یک راه حل دائمی است و شما نیازی به تعمیر یا تعویض آن تا آخر عمر خود ندارید.

 

شدت تحلیل استخوان فک در کدام بیشتر است، بریج یا ایمپلنت؟

شدت تحلیل استخوان فک در کاشت بریج بیشتر است چون زمانی که یک دندان آسیب می‌بیند و ریشه‌ای نداشته باشد، ممکن است استخوان فک تحلیل شود و شکل آن تغییر کند. این تحلیل می‌تواند باعث بی‌نظمی و به هم ریختگی دندان‌ها شود.

اما در ایمپلنت دندان، با تثبیت فیکسچر در استخوان فک و پیوند آن، خطر تحلیل استخوان به حداقل می‌رسد و دندان‌ها به طور ثابت در جای خود باقی خواهند ماند.

 

نظرات متخصصین در مورد ایمپلنت و بریج دندان

 

نظر دکتر محمد عاطفت درمورد ایمپلنت بهتره یا بریج؟

 

دکتر محمد عاطفت درمورد ایمپلنت بهتره یا بریج، اینطور بیان کردند؛

برای جواب سوال ایمپلنت بهتره یا بریج ایشان اینطور بیان کردند که: انتخاب بین این دو روش باید بر اساس نیازهای خاص هر فرد، شرایط پزشکی، و توصیه‌های دندانپزشک انجام شود. مهمترین امر این است که برای انجام هر یک از این روش ها، به بهترین متخصص دندانپزشک در این زمینه مراجعه کنید.

مشاهده مقاله ایمپلنت یا بریج دندان در سایت دکتر عاطفت و مشاهده سوالات بیماران: کلیک کنید

طول عمر بریج دندان چقدر است؟ از نظر دکتر مهناز ارشد:

طول عمر بریج دندان معمولا 5 تا 15 سال است که با انجام مراقبت های لازم می توان موجب افزایش طول عمر بریج دندان نیز شد.

 

طول عمر بریج دندان از نظر دکتر مهناز ارشد:

 

به پیشنهاد شما ایمپلنت بهتره یا بریج؟

برای جایگزین دندان‌های آسیب دیده، یکی از چالش‌های بیماران، انتخاب کاشت دندان به روش بریج یا ایمپلنت است. بریج روشی است که با استفاده از دندان‌های همجوار، جای خالی دندان را جایگزین می‌کند. این روش نیازمند دندان‌های سالم برای پشتیبانی است. اما ایمپلنت، با قرار دادن یک پیچ و دندان مصنوعی، به طور مستقل از دیگر دندان‌ها عمل می‌کند. این روش برای افرادی که دندان‌های بیشتری از دست داده‌اند یا دندان‌های سالم برای پشتیبانی ندارند، مناسب است. پیش از انتخاب بین این دو روش، بهتر است با متخصص ایمپلنت مشورت کنید تا بهترین روش برای شما را انتخاب کنید.

در تصمیم‌گیری برای انتخاب بین بریج و ایمپلنت، بعداز مشورت با متخصص، به نکات دیگری نیز باید توجه داشت، اول اینکه نیاز به بررسی دقیق و شناخت وضعیت بیمار دارند. ابتدا، تشخیص و معاینه دندانپزشک و متخصص ایمپلنت بسیار حیاتی است.

سپس، بررسی شرایط فک و دهان بیمار نیز اهمیت دارد که ممکن است تصمیم نهایی را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین، وضعیت سلامتی بیمار باید در نظر گرفته شود تا مشکلات بعدی جلوگیری شود. در نهایت، تعداد واحد دندان‌های از دست رفته نیز نقش مهمی در تصمیم‌گیری دارد. بنابراین، این موارد باید با دقت بررسی شوند تا بهترین راه حل برای بیمار انتخاب شود.

اگر شماهم از این دو روش برای جایگزین دندان‌های از دست رفته خود استفاده کرده کرده‌اید، حتما نظرات خود را در مورد معایب و مزایا ایمپلنت و بریج و همینطور به پیشنهاد شما ایمپلنت بهتره یا بریج؟ بهترین روش برای جایگزین دندان را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *