کاشت ایمپلنت دیجیتال

دنیای دیجیتال امروزه؛ بر زمینه‌‌های مختلف پزشکی و دندانپزشکی تاثیرات زیادی گذاشته است. کاشت ایمپلنت به روش دیجیتال، یک روش کاشت کارآمد و با کم‌ترین جراحی، مورد استقبال جراحان و بیماران قرار گرفته است.

اگر از کاشت دندان یا جراحی می‌ترسید،کاشت ایمپلنت دیجیتال به عنوان یک گزینه بسیار جذاب و بدون نیاز به جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیشرفت‌های علم و فناوری در زمینه دندانپزشکی، باعث شده تا اهمیت بیشتری به روش‌های دیجیتالی در این حوزه داده شود. البته، باید توجه داشت که این روش برای همه مناسب نیست و تنها در شرایط خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

استفاده از ایمپلنت دیجیتال، یکی از روش‌های پیشرفته و شیوه نوین ایمپلنت دندان است که مراحل آن به کمک جدیدترین فناوری‌های علم و با استفاده از دستگاه‌‌های مدل‌ ساز سه‌ بعدی، در زمینه دندان‌پزشکی و صنعت پزشکی انجام می‌گیرد.

در این روش، با استفاده از تکنولوژی رایانه، جزئیات دقیقی از شرایط و موقعیت دندان‌ها، استخوان فک و رشته‌های عصبی بررسی می‌شود. به کمک این فناوری، مکان دقیق ریشه دندان به‌طور دقیق مشخص می‌شود و این باعث حذف بسیاری از عوامل خطرناک می‌شود که ممکن است درمان را پیچیده کنند. بنابراین؛ پروتزها با دقت کامل و بدون هیچ اشتباهی در جای مناسب خود قرار می‌گیرند و در آینده هیچ مشکلی برای بیمار پیش نمی‌آید.

بر اساس تحقیقات انجام شده، میزان رضایت بیماران از این روش تقریباً دو برابر بیشتر از ایمپلنت دندان معمولی یا سایر روش‌ها می‌باشد. ایمپلنت دیجیتال، به عنوان یک جایگزین مناسب برای ایمپلنت معمولی، مطرح شده است. در این روش، خطاها و مشکلات احتمالی به حداقل ممکن کاهش می‌یابد.

به طور کلی، استفاده از تجهیزات پیشرفته‌تر و به‌روزتر توسط دندانپزشکان، درمان را برای آنها و بیمارانشان آسان‌تر می‌کند و به بیماران کمترین صدمه وارد می‌شود. همچنین با داشتن دقت و دانش لازم متخصص ایمپلنت، در زمینه تکنولوژی‌های پیشرفته، متخصص به راحتی و با کمترین مشکل و در مکان مناسب، عمل کاشت دندان را بر روی فک بیمار انجام دهد.

در آینده‌ای نزدیک، دندان‌پزشکی دیجیتال می‌تواند جایگزین دندان‌پزشکی سنتی شود و درمان‌هایی همچون کاشت ایمپلنت دندان، از سرعت، دقت، کیفیت و زیبایی بیشتری برخوردار باشند. استفاده از موادی مانند کلسیم فسفات در ایمپلنت دیجیتال، باعث بهبود فرآیند جوشکاری و استخوان‌سازی ایمپلنت می‌شود و از آنجایی که ایمپلنت دیجیتال با کیفیت بالا کاشته می‌شود، فشار کمتری بر روی پایه ایمپلنت پس از کاشت اعمال می‌شود. ایمپلنت دیجیتال یا جراحی با حداقل برش!

 

ایمپلنت دیجیتال یا جراحی با حداقل برش!

ایمپلنت دیجیتال یا جراحی با حداقل برش

امروزه ایمپلنت دیجیتال را با نام جراحی با حداقل برش نیز می‌شناسند، جراحی با حدالقل برش به این معناست که در این روش به دلیل این که جراحی با میزان بسیار کم، روی سطح لثه ایجاد می‌شود و نیازی به بخیه ندارند. به این دلیل بیمار درد بسیار اندکی را تجربه خواهد کرد و در مقابل نیز ناحیه جراحی شده به سرعت بهبود خواهد یافت. همچنین استفاده از جراحی با حدالقل برش در روش ایمپلنت دیجیتال، باعث کاهش قابل ملاحظه‌ای در خونریزی و تورم حین عمل می‌شود

میزان درد در کاشت ایمپلنت دیجیتال

آیا ایمپلنت دیجیتال درد کمتری نسبت به روش‌های دیگر جراحی ایمپلنت دارد؟ همانطور که در مطلب بالا بیان شد؛ در حین انجام جراحی ایمپلنت دیجیتال، نیاز به برش‌های وسیع و شکاف لثه وجود ندارد و این دلیل باعث می‌شود بیمار احساس درد کمتری داشته باشد. اما در روش‌های دیگر جراحی ایمپلنت، لثه تا استخوان برش می‌خورد و باعث افزایش درد می‌شود. به همین دلیل، بیماران به روش دیجیتال علاقه بیشتری دارند. زمان قرار دادن هر ایمپلنت به روش دیجیتال حدود 10 تا 20 دقیقه است که نشان از سرعت و کارایی این روش دارد. استفاده از تصاویر سه بعدی و آماده سازی قالب راهنما قبل از جراحی، در کاهش زمان انجام عمل تاثیر دارد.

نحوه کاشت ایمپلنت دیجیتال

برای کاشت ایمپلنت دیجیتال؛ متخصص عکس‌های اشعه ایکس را از دهان بیمار می‌گیرد و بعداز آن متخصص به کمک عکس CBCT وضعیت تراکم استخوان فک و قطر آن را مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌دهد. اگر استخوان فک بیمار از تراکم و قطر کافی برخوردار نباشد، بیمار باید پیوند استخوان انجام می‌دهد.

اگر استخوان فک بیمار تراکم کافی را داشته باشد، متخصص ایمپلنت دیجیتال را طراحی می‌کند. حالا بعداز آماده شدن پایه‌های ایمپلنت دیحیتال، متخصص بعداز تزریق بی حسی، سوراخ کوچکی روی استخوان فک ایجاد می‌کند و پایه‌ی ایمپلنت را درون سوراخ قرار می‌دهد. بعد از این مرحله نیازی به بخیه نمی‌باشد و بیمار باید به مدت 2 تا 6 ماه منتظر بماند تا پایه ایمپلنت به استخوان فک، جوش بخورد.
در پایان و بعداز جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک، اباتمنت و روکش ایمپلنت، بر روی پایه قرار می‌گیرد و لبخند زیبایتان به شما باز می‌گردد.

 

کاشت ایمپلنت دیجیتال

 

تجهیزات و تکنولوژی‌های ایمپلنت دیجیتال

اسکن دیجیتالی دهان

در برخی از افراد استفاده از خمیر قالب گیری دندان‌ها به دلیل اینکه مدتی دهان خود را باز نگه‌دارند و خمیر قالب‌گیری را در دهان تحمل کنند، حس بدی خواهد داشت.

با استفاده از فناوری قالب گیری دیجیتال، این مشکل برطرف شده است. در این روش، دیگر نیازی به استفاده از خمیر نیست؛ بلکه با اسکن داخل دهان تصاویر دقیقی از دندان‌‌ها به دست می‌آید. این تصاویر فوراً به کامپیوتر ارسال می‌شود و ساخت ترمیم دندانی بلافاصله آغاز می‌شود، بنابراین دیگر نیازی به اتلاف وقت برای ساخت پروتز دندانی نمی‌باشد و همه چیز به سرعت و با دقت بیشتری انجام می‌شود.

عکس برداری دیجیتالی

یکی از پیشرفت‌های جدید در زمینه دندانپزشکی، عکس‌برداری دیجیتالی است که به شما اجازه می‌دهد بدون نیاز به گذاشتن فیلم در دهان، عکس دندان‌های خود را بگیرید. اما باید به یاد داشته باشید که این روش مناسب برای همه موارد نیست و ممکن است در برخی مواقع به عکس‌برداری سنتی نیاز داشته باشید.

دوربین داخل دهانی

متخصص ایمپلنت دیجیتال با استفاده از دوربین‌های داخل دهانی، به راحتی می‌تواند وضعیت تمامی دندان‌ها را مشاهده و بررسی کند. این دوربین‌ها دارای یک لامپ کوچک هستند که فضای دهان را به طور کامل روشن می‌کنند و امکان مشاهده و بررسی ساختارهای داخل دهان را به وضوح فراهم می‌کنند.

با استفاده از این دوربین می‌توان تصاویر واضحی از لثه، دندان‌ها و… را به نمایش درآورد و برای مطالعه بیشتر آن‌ها را ذخیره کرد. این روش برای تشخیص دقیق‌تر مشکلات مانند؛ پوسیدگی دندان، بیماری‌های لثه و… استفاده می‌شود.

مدل سازی سه‌بعدی کامپیوتری

متخصصان از راهنمای جراحی دیجیتالی، برای انجام عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان، استفاده می‌کنند. این راهنمای جراحی از طریق مدل‌سازی سه‌بعدی رایانه‌ای به دست می‌آید تا وضعیت استخوان و عصب در محل کاشت ایمپلنت مشخص شود.

با این اطلاعات، دندانپزشک می‌تواند برنامه ریزی دقیقی برای جراحی داشته باشد و این کار را با حداقل برش، انجام دهد. هرچه برش کمتری در جراحی ایجاد شود، طول دوره نقاهت پس از عمل کاشت ایمپلنت دندان کوتاه‌تر خواهد بود و همچنین بیمار درد کمتری را  تجربه خواهد کرد.

مزایای ایمپلنت دیجیتال

  • در ایمپلنت دیجیتال روند بهبودی و مراحل درمان کوتاه‌ است.
  • طول عمر ایمپلنت دیجیتال بسیار بیشتر از ایمپلنت معمولی است.
  • جراحی و کاشت ایمپلنت دیجیتال، در مدت زمان کم انجام می‌شود.
  • کاشت ایمپلنت دیجیتال، از تحلیل استخوان فک و لثه جلوگیری می‌کند.
  • ظاهر ایمپلنت دیجیتال بسیار زیباتر و طبیعی‌تر از ایمپلنت معمولی است.
  • میزان موفقیت در ایمپلنت دیجیتال بسیار بیشتر از سایر روش‌های کاشت ایمپلنت می باشد.
  • برای کاشت ایمپلنت دندان دیگر نیازی به چسب یا هرگونه ماده‌ی اضافه‌ی دیگری نخواهد بود.
  • پروتز مصنوعی در این روش به بهترین شکل ممکن عمل خواهد کرد و هیچ مشکلی در جویدن یا تکلم برای شما پیش نخواهد آمد.
  • یکی از مزایای اصلی ایمپلنت دیجیتال این است که تمام مراحل به دقت و با برنامه‌ریزی دقیق انجام می‌شود. حتی در موارد بسیار پیچیده و دشوار.

 

ماندگاری ایمپلنت دیجیتال_ هلو ایمپلنت کاشت ایمپلنت دیجیتال

 

ماندگاری ایمپلنت دیجیتال

یکی از مهم‌ترین مزایای ایمپلنت دیجیتال، طول عمر بسیار بالای این نوع ایمپلنت است و کسانی که از این روش برای ترمیم دندان‌های خود استفاده کردند، در مدت زمان طولانی از ایمپلنت خود بهره‌مند بودند.

بنابراین ماندگاری ایمپلنت دیجیتال را می‌توان تا پایان عمرفرد تخمین زد. البته لازم به ذکر است که شرط ماندگاری ایمپلنت، به رعایت نکات بهداشتی دهان، مراقبت های مورد نیاز از ایمپلنت و داشتن رژیم غذایی مناسب خواهد بود.

چون برای کاشت ایمپلنت دیجیتال از دستگاه‌های پیشرفته و نرم افزار‌های سه‌بعدی استفاده می‌شود، باعث می‌شود تا میزان خطاهای پزشکی به میزان بسیار زیادی کاهش پیدا کند و قطعات ایمپلنت در بهترین و عالی‌ترین شرایط ممکن در دهان نصب شوند و این موضوع باعث ماندگاری بالای طول عمر ایمپلنت می‌باشد.

شرایط کاشت ایمپلنت دیجیتالی

همانند کاشت ایمپلنت معمولی، کاشت ایمپلنت دیجیتالی هم نیازمند شرایط مناسب بیمار می‌باشد. هر فردی که قادر به انجام روش کاشت ایمپلنت معمولی است، می‌تواند به راحتی به کاشت دیجیتالی نیز انجام دهد. این شرایط شامل مواردی مانند:

  • سلامت دهان و لثه
  • وضعیت سلامت جسمی
  • رعایت کردن بهداشت دهان و دندان
  • از مصرف سیگار و الکل، به مدت چندهفته قبل و بعداز کاشت ایمپلنت دیجیتالی، اجتناب کنید.
  • داشتن استخوان کافی و با کیفیت در محل کاشت ایمپلنت و یا انجام پیوند استخوان در صورت توصیه دندانپزشک

 

 

ایمپلنت دیجیتالی برای چه کسانی مناسب است؟ کاشت ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتالی برای چه کسانی مناسب است؟

کاشت ایمپلنت دیجیتالی برای همه‌ی افراد مناسب است مخصوصا کسانی که از عمل جراحی و خون‌ریزی می‌ترسند؛ افراد دیگری نیز جزء کاندیدهای اصلی این روش محسوب می‌شوند؛

  • بیماران با سنین بالا
  • بیماران قلبی و عروقی
  • افراد مبتلا به فشارخون
  • افراد با بیماری‌‌های خاص
  • بیماران مبتلا به مشکلات انعقاد خون

توصیه می‌شود این افراد از کاشت ایمپلنت دیجیتال به دلیل اینکه یک جراحی با حدالقل برش و تهاجم می‌باشد، استفاده کنند.

معایب ایمپلنت دیجیتال

هیچ روش کاشتی کامل نیست. ایمپلنت دیجیتال با وجود مزایای بسیار زیاد ممکن است معایبی نیز داشته باشد. انتخاب شما باید بر اساس اولویت‌ بندی شرایط و نظر متخصصتان باشد. با این‌ حال، بد نیست با معایب و عوارض ایمپلنت دیجیتال نیز آشنا شوید تا بتوانید به‌ درستی تصمیم بگیرید. برخی از مهم‌ ترین معایب این روش عبارت‌اند از:

  • بسیاری از متخصصان این روش را توصیه نمی‌کنند، چون ایمپلنت دیجیتال یک روش مدرن است و تمام متخصصان قادر به کار با کامپیوتر نیستند.
  • قیمت ایمپلنت دیجیتال کمی بالاتر از سایر روش‌ها است و با توجه ‌به مرکز درمانی که می‌روید، این هزینه می‌تواند بیشتر شود.
  • به علت این که افراد باید قیمت ایمپلنت دیجیتال را در مراحل اولیه پرداخت کنند، افراد کمی به این روش روی می‌‌آورند.
  • برخلاف این که این روش برای بیماران با سرعت بالایی انجام می‌‌شود، وقت زیادی از متخصصان می‌ گیرد.

عوارض ایمپلنت دیجیتال

این روش نسبت به ایمپلنت سنتی عوارض کمتری دارد. در ادامه، برخی از شایع‌ترین عوارض این روش را بیان کردیم:

  • التهاب سینوس‌‌ها
  • عفونت محل کاشت دندان
  • عقب ‌نشینی بافت لثه اطراف ایمپلنت
  • بروز درد یا بی‌حسی لثه به دلیل آسیب عصبی بافتی
  • عدم ترکیب صحیح ایمپلنت با استخوان فک و امکان شل شدن آن‌‌ها

 

قیمت ایمپلنت دیجیتال

هزینه ایمپلنت دیجیتال به دلیل استفاده از فناوری رایانه‌ای، در مرکزهای دندانپزشکی تهران و سایر شهر‌های ایران، متفاوت است و بستگی به تخصص و تجهیزات مورد استفاده دارد. اما باید توجه داشت که هزینه این فناوری بالاست. برای اطلاعات دقیق‌ و جدید هزینه ایمپلنت دیجیتال، بهتر است با دندانپزشک خود در ارتباط باشید.

 

نظر شما در مورد کاشت ایمپلنت دیجیتال چیست؟

در این مقاله از سایت هلوایمپلنت در مورد کاشت ایمپلنت دیجیتال صحبت کردیم و دانستیم که این روش یکی از انواع ایمپلنت‌‌های دندان است که با هدف جراحی با حدالقل خون ریزی و کاهش طول درمان انجام می‌شود. در کاشت ایمپلنت دیجیتال از تصاویر صورت سه‌بعدی استفاده و با کامپیوتر طراحی می‌شود. از همین‌ رو تمامی جزئیات و وضعیت دندان بیمار با دقت بالایی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار تمامی فواید این روش، باید در انتخاب دندانپزشک با تجربه و ماهر دقت کنید تا درصد موفقیت درمان افزایش یابد.

این روش به تخصص و دانش کار با رایانه نیاز دارد و هر متخصصی از عهده آن بر نمی‌ آید. ما پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران و سایر شهر در سایت هلو ایمپلنت رجوع کنید و همچنین بهترین متخصص ایمپلنت دیجیتال در اصفهان، مشهد، شیرازو سایر شهر‌های کشور را در این سایت پیدا می‌کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *