حالا که کاشت ایمپلنت با طول موج لیزر را برای جراحی و کاشت ایمپلنت دندان انتخاب کردهاید، بهتر است بدانید؛ کاشت ایمپلنت لیزری، یک روش نوین از کاشت ایمپلنت است که با دقت بالا و استحکام ایمپلنتهای دندانی در صنعت پزشکی انجام میشود، متخصص ایمپلنت لیزری در این نوع کاش ایمپلنت، بهجای استفاده از جراحی با برشهای شدید، با کمترین میزان برش جراحی و خونریزی عمل کاشت ایمپلنت را انجام میدهد و بیمار شانس بیشتری برای موفقیت این عمل خواهد داشت.
کاشت ایمپلنت لیزر در بسیاری از موارد و درمانها به کمک متخصصان پزشکی آمده تا با استفاده از آن بتوانند عملهای درمانی خود را بهتر از گذشته به موفقیت برسانند و همچنین؛ به کارگیری طول موج نوری در جراحیها، باعث بهبودی زودتر، بیماران میشود. استفاده از تکنولوژی لیزر در درمان و جراحی ایمپلنت، به سرعت در حال افزایش است. در این مقاله از سایت هلوایمپلنت، درمورد بررسی دقیقتر و کاملتر کاشت ایمپلنت لیزی، مطالبی را ارائه میدهیم. با ما همراه باشید.
کاشت ایمپلنت دندان با لیزر چیست؟
کاشت ایمپلنت دندان و به کار بردن لیزر دندان باید تحت نظر متخصص و با دقت بالا انجام شود. متخصصان ایمپلنت، متخصصان در جراحی کاشت ایمپلنت با طول موج نوری به جای استفاده از ابزارهای سنتی مانند دریلها، برش بافت لثه و ایجاد فضا برای قرار دادن پایه ایمپلنت استفاده میکنند.
دقت بالای عمل کاشت ایمپلنت با لیزر باعث شده تا متخصص با کمترین میزان خطا و دقت بیشتری، پایه یا فیکسچر ایمپلنت را در استخوان فک قرار دهد و بافتهای اطراف لثه آسیب نمیبیند. این امر به حفظ سلامت دهان و دندانهای مجاور و همچنین به بهبود عملکرد و ظاهر نهایی ایمپلنتها کمک کند.
کاشت ایمپلنتهای دندانی با استفاده از لیز، میتواند برای هرکسی که به دلیل شرایط پزشکی خاص، نتوانند از روشهای سنتی استفاده کنند یا از جراحی و خونریزی میترسد مناسب باشند.
کاربرد لیزر در ایمپلنت
استفاده از لیزر در زمینههای پزشکی کاربردهای زیادی دارد، که از مهمترین کاربرد لیزر در صنعت پزشکی، میتوان به کاشت ایمپلنت دندان با این روش نامبرد. همچنین یکیدیگر از کاربردهای سیستمهای لیزری، برای درمان ضایعات پیری ایمپلنت و ضدعفونی کردن سطوح ایمپلنت مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربردهای لیزردرمانی در کاشت ایمپلنت ایناست که باعث شده، جراحی با کمترین میزان برش و آسیب در ناحیه لثه انجام شود و زمان انجام جراحی به حدالقل برسد.. همچنین با وجود اینکه در موارد از کاشت ایملپنت دندان، بنابر دلایل مشخص، ایمپلنت کاشته شده باعث عفونت میشود و ناموفق بودن جراحی یا به اصطلاح پس زدن ایمپلنت اتفاق میافتد. اما کاشت ایمپلنت با لیزر باعث شده خطراتی که ایمپلنت را در لثه تهدید میکند به حدالقل برسد و بیمار شانس بیشتری از موفقیت و پذیرفتن ایمپلنت خود داشته باشد.
انواع لیزر در کاشت ایمپلنت
نوع لیزری که در کاشت ایمپلنت دندان، توسط متخصصان ایمپلنت استفاده میشود، لیزر حالت جامد ثابت است. در مقایسه با روشهای سنتی، لیزرها با تهاجم کمتر، دقیقتر و با کمترین میزان درد، در جراحی کاربرد دارند. معمولا از دونوع لیزر، در دندانپزشکی استفاده میشود: لیزرهای گازی مانند لیزر دی اکسید کربن و لیزرهای دایود که نیمه هادیها هستند. همانطور که بیان شد؛ از این نوع لیزرها برای درمان بافتهای نرم و لثه با خاصیت انعقادی عالی یا و برخی از آن هم برای بافتهای سخت استفاده میشوند.
مراحل قبلاز کاشت ایمپلنت لیزری
مرحله اول از فرایند کاشت ایمپلنت دندان با لیزر شامل پاکسازی محل جراحی و آماده سازی محل کاشت دندان است. لیزر اثر ضد باکتریایی دارد و میتواند باعث استریل شدن محل کاشت شود.
متخصصان برای پاکسازی محل جراحی از لیزر اربیوم و لیزر دایود استفاده میکنند چون کاربرد آلودگی زدایی را دارند و بافت دانه دانه را از محل استخراج، خارج کنند.
لیزر دی اکسید کربن، بدون تماس باعث افزایش اندازه نقطه میشود. علاوه بر این، این نوع لیزر قابل استفاده در حذف اثرات بافت نرم و همچنین مانند لیزر اربیوم و لیزر دایود باعث ضدعفونی سطوح استخوانی میشود.
فرایند کاشت ایمپلنت لیزری چگونه است؟
برای شروع جراحی ایمپلنت با لیزر ابتدا متتخصص، تصاور رادیوگرافی و اسکنهای سهبعدی که از بیمار گرفتهشده را ارزیابی میکند. زمانی که متخصص محل دقیق برای کاشت ایمپلنت را انتخاب کرد با دقت بالا از لیزر برای برش در بافت لثه استفاده میکند تا به استخوان زیرین دسترسی پیدا کند، برای اینکار از لیزرهای دیود و لیزرهای دی اکسید کربن استفاده میکنند. از لیزرهای اربیوم هم در هنگام سوراخ کردن اسفاده میکنند چون ممکن است اثرات حرارتی را کاهش دهد و بینایی پزشک را در ایجاد برش واضح نگه دارد.
بعداز سوراخ کردن استخوان فک متخصص، یک پایه ایمپلنت تیتانیومی در استخوان فک قرار میدهد که به عنوان یک ریشه مصنوعی برای دندان عمل میکند. پس از قرار گرفتن ایمپلنت، یک دوره بهبودی لازم است تا استخوان، ایمپلنت را بپذیرد که این فرایند ممکن است 2 تا 8 هفته طول بکشد. در روش کاشت ایمپلنت فوری یا یک روزه، همانطور که در مقالات قبلی بیان شد؛ متخصص یک روکش یا تاج موقت بر روی پایه قرار میدهد تا بیمار جایخالی دندان خود را حس نکند.
بعداز مدتی که گذشت و استخوان پایه ایمپلنت را پذیرفت، روکش یا تاج را روی پایه ایمپلنت قرار داده میشود. در نهایت، متخصص، پیگیریهای لازم را برای اطمینان از ادغام صحیح ایمپلنت و عملکرد مناسب پروتز انجام میدهد و بیمار باید مراقبتهای بعداز عمل، رژیم غذایی مناسب و بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند. همچنین طور منظم برای چکابهای بعداز عمل به متخصص خود مراجعه کند.
مزایای کاشت ایمپلنت لیزری
کاشت ایمپلنت لیزری مزایای متعددی نسبت به روشهای سنتی کاشت ایمپلنت دارد که عبارتند از:
- حفظ بافتهای سالم: جراحی با لیزر نیاز به دقت بالا دارد به همین دلیل به حفظ بافتهای سالم اطراف کمک میکند.
- کاهش درد و ناراحتی: استفاده از لیزر معمولاً باعث کاهش درد و ناراحتی بیمار در حین و یعداز عمل جراحی میشود.
- کاهش خطر عفونت: لیزر میتواند بافتها را استریل کند، که این امر خطر عفونت های بعداز جراحی را کاهش می دهد.
- کاهش نیاز به جراحی های ترمیمی: با کاهش آسیب به بافت ها، ممکن است نیاز به جراحیهای اضافی کاهش یابد.
- کاهش خونریزی و تورم: لیزر باعث سوزاندن مویرگها در حین برش میشود، که میتواند به کاهش خونریزی و تورم کمک کند.
- کاهش نیاز به بیهوشی: در برخی موارد، استفاده از لیزر ممکن است نیازبه بیهوشی نداشته باشد، زیرا این عمل درد قابل تحملی دارد.
- زمان بهبودی سریعتر: دقت بالای لیزرو کاهش آسیب بهبافتها میتواند بهسرعت بخشیدنبه فرایند بهبودی بعدازعمل جراحی ایمپلنت کمککند.
- راحتی بیمار بعداز جراحی ایمپلنت: با کاهش درد، خونریزی و زمان بهبودی، بیماران تجربه راحتتری در طول درمان دارند و میتوانند سریعتر به فعالیتهای روزمره خود بازگردند.
کاشت ایمپلنت لیزری مزایای زیادی دارد که با خواندن این مزایا هرکسی که نیاز به کاشت ایمپلنت دارد را به سوی خود جذب میکند. البته، تصمیم گیری برای استفاده از لیزر در ایمپلنت دندانی باید با مشورت دقیق متخصص ایمپلنت، بر اساس شرایط خاص هر بیمار انجام شود.
هزینه ایمپلنت دندان با لیزر چقدر است؟
هزینه کاشت ایمپلنت لیزری، به عوامل متعددی بستگی دارد، که شامل؛
تعرفه پزشک متخصص، تعداد ایمپلنتهای مورد نیاز، داشتن بیمه دندانپزشکی، پیچیدگی درمانی بیمار مثل پیوند لثه و هزینههای مرتبط با مواد و تجهیزات مورد استفاده، این موراد در قیمت ایمپلنت دندان تاثیر گذارند. البته علاوه بر این موارد، ایمپلنتهای دندانی که با استفاده از تکنولوژی لیزر انجام میشوند، به دلیل استفاده از تجهیزات خاص و پیشرفته، ممکن است گرانتر از روشهای سنتی کاشت ایمپلنت باشند.
مدت زمان بهبودی پس از ایمپلنت دندان با لیزر چقدر است؟
برای بهبودی بعداز کاشت ایمپلنت لیزری، به یک دوران خیلی کوتاه نیاز دارید البته این مدت با توجه به شرایط خاصی تغییر میکند؛
به علت قدر بدنی جوانان ممکن است سریع تر از افراد مسن تر بهبود یابند.
رعایت بهداشت دهان و دندان میتواند از عفونتها پیشگیری کند و در تسریع فرایند بهبودی کمک کند.
همچنین، رعایت توصیههای متخصص و مراقبتهای بعداز عمل میتواند به کاهش زمان بهبودی کمک کند.
اگر بیمار تراکم استخوانی مناسبی داشته باشد و جراحی یا کاشت ایمپلنت، نیاز به پیوند استخوان یا روشهای دیگر نداشته باشد، بهبودی ممکن است در کوتاهترین زمان انجام شود. سلامت کلی و توانایی بدن بیمار در مدت زمان نقاهت تأثیرگذار است.
کاشت ایمپلنت لیزری، برای چه کسانی مناسب است؟
همانطور که در مطالب بالا بیان شد کسانی، کسانی کاندیدای مناسب برای کاشت ایمپلنت لیزری هستند که دارای تراکم استخوان فک کافی برای پذیرفتن پایه یا فیکسچر ایمپلنت باشند.
کسانی که بهداشت دهانی خوب، و سلامت عمومی مناسبی دارند، به جراحی واکنش مثبت نشان میدهند و فرایند بهبودی به درستی صورت میگیرد.
اگر بیمار سیگار یا الکل مصرف میکند حتما باید چند هفته از مصرف آنها خودداری کند.
کسانی که بیماری دیابت کنترل نشده یا بیماریهای خود ایمنی دارند کاندیدای مناسب این عمل نیستند.
البته به این نکته توجه کنید که تصمیمگیری برای انجام کاشت ایمپلنت لیزری باید با مشاوره دقیق یک متخصص ایمپلنت و بررسی شرایط بیمار انجام شود.
متخصص با بررسیهای دقیق و احتمالاً انجام آزمایشها و تصویربرداریهای لازم، بهترین روش درمانی را برای هر بیمار توصیه کند.
چه زمانی نباید از ایمپلنت لیزری دندان استفاده کرد؟
در صورتی که بیمار تراکم استخوانی ضعیفی داشته باشد، این مشکل قابل حل است. با استفاده از پیوند استخوان، ناحیهای که متخصص برای ایمپلنت نیاز دارد، تقویت میشود. همچنین افرادی که با بیماریهای مزمن یا اختلالات متابولیکی دست و پنجه نرم میکنند، در استفاده از ایمپلنت دندان با لیزر، باید قبل از اقدام، با متخصص خود مشورت کنند.
عوارض کاشت ایمپلنت لیزری چیست؟
اگرچه استفاده از لیزر ممکن است عوارض بعداز جراحی را به حداقل برساند. اما عوارض احتمالی شامل عفونت در محل ایمپلنت، آسیب به اعصاب، بافتها یا دندانهای مجاور و احتمال نپذیرفتن ایمپلنت توسط بدن وجود دارد.
همچنین در صورتی که متخصص در انجام ایمپلنت لیزری دقت کافی را نداشته باشد باعث ایجاد آسیبی جدی به چشم میشود. این آسیب ممکن است ناشی از جذب انرژی لیزر توسط قرنیه یا شبکیه باشد. پیشنهاد میشود قبل از شروع جراحی متخصص و بیمار از عینک مخصوص استفاده کنند.
نظر شما در مورد کاشت ایمپلنت لیزری چیست؟
در این مقاله از سایت هلو ایمپلنت در مورد کاشت ایمپلنت لیزری مطالبی را بیان کردیم و از مزایا و عوارض ایمپلنت لیزری صحبت کردیم اگر به دنبال یک روش درمانی مدرن و بدون درد و خونریزی برای باز گرداندن لبخند زیبا و عملکرد طبیعی دندان هایتان هستید، کاشت ایمپلنت دندان با لیزر ممکن است ماسب ترین گزینه برای شما باشد.