اگر دندان خود را از دست دادهاید و در کوتاهترین زمان ممکن نیاز به کاشت دندان دارید، شما میتوانید با روش کاشت ایمپلنت فوری، در یک روز دوباره زیبایی لبخندتان را باز گردانید.
شکستن دندان یا افتادن دندانهای جلویی، امکان دارد برای هرکسی اتفاق بیوفتد. این اتفاق، تاثیر خیلی ناخوشایندی برچهره فرد میگذارید، به همین دلیل کسانی که دچار همچنین حادثهای میشوند، به دنبال جایگزین دندانشان در سریعترین زمان ممکن هستند. کاشت ایمپلنت فوری، بهترین انتخاب برای آنهاست.
با وجود اینکه کاشت ایمپلنت فوری، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته و این توجه، محبوبیت این روش را میان متخصصان و مراجعین، به طور قابل توجهی افزایش داده است. کاشت ایمپلنت فوری نیز مانند سایر روشها مزایا و معایب خاص خود را دارد. با ما همراه باشید تا به بررسی ایمپلنت فوری بپردازیم.
ایمپلنت فوری چیست؟
کاشت ایمپلنت فوری Immediate loading implants یا کاشت ایمپلنت یکروزه یکی از تکنیکهای نوین و مؤثر برای بهرهمندی از دندان مصنوعی در کوتاهترین زمان ممکن میباشد. در کاشت فوری دندان از تجهیزات، پایه و نوع کاشتی استفاده میشود که طول درمان رادر کمتر ازیک ماه وابسته به شرایط به مرحله نهایی برساند.
شایان ذکر است که ایمپلنت دندان یک روزه با فوری بیشتر برای دندانهای جلوی فک بالا و پایین به کار برده میشود. چون دندانهای جلویی تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارد.
در صورتی که این روش را برای کاشت ایمپلنت دندانهای از دست رفته خود، انتخاب کردهاید، باید اطمینان حاصل نمایید که این روش مناسب شماست یا خیر؟ شما میتوانید با مراجعه به مراکز تخصصی دندانپزشکی و ضمن معاینه و بررسی دقیق مشکلات و ناهنجاریهای دندان، فک و لثه، توسط متخصص ایمپلنت، از این مورد مطلع شوید.
در کاشت ایمپلنت فوری، ابتدا شرایط فرد مورد بررسی توسط متخصص کاشت ایمپلنت فوری، قرار میگیرد. متخصص ایمپلنت با بررسی عکسهای دندان و معاینه فک، در صورت فراهم بودن شرایط، کاشت فوری را، مناسب بیمار میداند. در کاشت فوری، پایههای ایمپلنت در سریعترین زمان ممکن به استخوان فک جوش میخورد و بعداز این مرحله روکش بر روی آن نصب میشود.
تفاوت ایمپلنت دندان فوری با سایر روشهای ایمپلنت
یکی از نکات اصلی در کاشت دندان فوری این است که میتوانید در یک نوبت دندان خود را کشیده کنید و دندان جدید را جایگزین کنید. این تفاوت جالب با سایر روشهای ایمپلنت دندان است که زمان بیشتری برای جایگزینی نیاز دارند.
یکی دیگر از تفاوتهای ایمپلنت فوری با سایر روشها، روش جایگذاری ایمپلنت است. در واقع، اگر اندازه استخوان فک مناسب باشد و تحلیل استخوان فک، اتفاق نیوفتاده باشد، به محض کشیدن دندان طبیعی در همان روز کاشت ایمپلنت انجام میشود.
کشیدن دندان طبیعی و جای گذاری ایمپلنت در روشهای دیگر حدود 3 تا 4 ماه طول میکشد. اما در ایمپلنت فوری در همان روز جراحی کاشته میشود و تنها پس از گذشتن 3 تا 5 ماه مرحله نهایی انجام میشود. جالب است بدانید که ایمپلنتهای فوری بسیار سبک و از جنس پلاستیک میباشند.
بعداز کاشت ایمپلنتهای فوری مشاهده خواهید کرد که این ایمپلنتها در مقایسه با دندانهای دیگر، کوچکتر هستند و هدف اصلی آن این است که در هنگام جویدن مواد غذایی، کمترین فشار به آن وارد شود. این ایمپلنتها از تیتانیوم ساخته شدهاند و پس از جوش خوردن کامل، ایمپلنت نهاییبر روی آن نصب میشود.
اهمیت وضعیت فعلی استخوانهای فک و دندانهای شما در روش ایمپلنت فوری بسیار حائز اهمیت است. همانطور که در مطالب بالا گفتیم، فقط برای دندانهایی که با استخوان فک و لثه همخوانی دارند، میتوان از ایمپلنت فوری استفاده کرد. درغیر این صورت، تصمیم نهایی بر اساس وضعیت دندان، فک و لثه بیمار به عهده متخصص ایمپلنت میباشد.
ایمپلنت فوری چگونه کاشت میشود؟
کاشت ایمپلنت فوری به بدین صورت است؛ بلافاصله بعد از کشیدن دندان طبیعی صورت میگیرد تا تیتانیوم موجود در ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک جوش بخورد. پس از آن یک روکش پلاستیکی به طور موقت تا زمانی که تیتانیوم ایمپلنت به استخوان فک و لثه جوش بخورد روی آن قرار میدهند. بعداز جوش خوردن تیتانیوم ایمپلنت به استخوان فک و لثه، روکش دائمی ایمپلنت فوری ساخته شده و به جای روکش پلاستیکی قرار خواهد گرفت.
برای ساخت ایمپلنت، از پودر استخوان و برای پر کردن فضای خالی بین دندان، از ممبران استفاده میشود. این روش، در مقایسه با ایمپلنتهای سنتی، بسیاری از محدودیتها را برطرف میکند و باعث کاهش زمان در کاشت دندان میشود.
همان طور که بیان شد؛ دندانهای جلویی تأثیر بسزایی بر زیبایی و لبخند افراد دارند. اگر به دلیل آسیب دیدن دندانهای جلویی از این زیبایی لبخندتان محروم شدید، نگران نباشید! با کاشت ایمپلنت دندان فوری میتوانید این زیبایی و لبخند را دوباره به چهریتان بازگردانید.
نحوه کاشت ایمپلنت فوری
کاشت ایمپلنت فوری، طبق نظر دکتر شهاب محمدی:
برای انجام ایمپلنت فوری یا بدون نیاز به جراحی، دندانپزشک ابتدا با استفاده از یک اسکنر داخل دهانی، تصویری دقیق از دهان بیمار تهیه میکند. این تصویر شامل همه جزئیات مربوط به بافت نرم و دندانهاست و به متخصص اطلاعات لازم را ارائه میدهد. سپس بیمار باید به رادیولوژیست مراجعه کند تا یک CBCT از بافتهای سخت دهانش گرفته شود. این دو تصویر سپس با یکدیگر ترکیب شده و یک مدل سه بعدی دقیق از بافتهای سخت و نرم بیمار ساخته میشود که به دندانپزشک کمک میکند تا مکان، زاویه و موقعیت دقیق ایمپلنت را مشخص کند.
مزایای ایمپلنت فوری
استفاده از این روش دارای مزایای بسیاری است، در ادامه با چند مورد از مزایای ایمپلنت فوری دندان آشنا میشوید:
- یکی از مهمترین مزایای ایمپلنت فوری؛ کاشت دندان در کوتاهترین زمان ممکن و بدون اتلاف وقت میباشد. در این روش بلافاصله پس از کشیدن دندان، ایمپلنت انجام خواهد شد دیگر نیازی به گذراندن زمان جهت ترمیم دندان نیست. در کاشت ایمپلنت فوری تکتک مراحل از جراحی و آماده سازی در یک جلسه انجام میشود.
- همچنین با نصب دندان مصنوعی فوری بر روی ایمپلنت، بیماران میتوانند به طور فوری از ظاهر طبیعی دندانهای خود بهرهمند شوند.
- در کاشت ایمپلنت فوری، کاهش تحلیل استخوان به حداقل میرسد. با نصب ایمپلنت فوری، حجم و استحکام فک حفظ میشود و از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری میکند.
- کاشت ایمپلنت فوری، با کمترین میزان درد و خونریزی. از آنجایی که لثه و بافت نرم بیمار طی ایمپلنت فوری برش زده نمیشود در نتیجه؛ بیمار بعد از عمل التهاب و درد را تجربه نخواهد کرد.
چه کسانی می توانند ایمپلنت دندان فوری انجام دهند؟
بیمارانی که داروهای اعصاب، داروهای پوکی استخوان و از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنند، گزینه مناسبی برای کاشت ایمپلنت فوری دندان نیستند. این دسته از بیماران باید به دنبال روشهای جایگزین مانند بریج دندان یا دندان مصنوعی باشند.
افرادی که عادت به دندان قروچه دارند یا به دندانهای خود فشار وارد میکنند، گزینه مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان فوری نیستند. زیرا فشاری که دندان قروچه به ایمپلنت کاشته شده وارد می کند باعث جابهجایی آن میشود. مگر آنکه با دستور پزشک و استفاده از محافظ دندان در طول خواب، بتوانند از این روش استفاده کنند.
برای کاشت ایمپلنت فوری، طول استخوان بیمار باید مناسب باشد یعنی برای انجام این کار؛ عرض استخوان حداقل ۶ میلیمتر و طول آن ١٣ میلیمتر و تراکم استخوان هم به حدی باشد که بتوان ایمپلنت را با نیروی حداقل 35 تا 60 نیوتن بست.
تراکم استخوان فک بیمار نقش مهمی در کاشت ایمپلنت فوری دارد. یعنی اگر تراکم استخوان فک بیمار خوب و با کیفیت باشند، میتوانند از این روش استفاده کنند. اما در صورتی که بیمار دارای تراکم استخوانی کافی نباشد یا استخوان فک بیمار تحلیل رفته باشد، نیاز است پیش از کاشت ایمپلنت دندان، پیوند استخوان یا لیفت سینوس را انجام دهد.
همچنین بیمار باید بافت دهان و دندان های کامل سالمی داشته باشد. اگر لثه بیمار دارای بیماریهای فعال لثه یا عفونت باشد و یا بیمار دچار بیماری های گوناگون سلامتی دهان و دندان باشند در ابتدا لازم است آنها را درمان کنند سپس اقدام به کاشت ایمپلنت فوری نمایند.
میزان موفقیت ایمپلنت فوری چقدر است؟
با بررسی و تحقیق دانشمندان، میزان موفقیت ایمپلنت فوری بسیار بالا است. البته اگر بیمار مراقبهای بعد از جراحی را رعایت کند. همچنین در جراحی ایمپلنت فوری، فک پایین نسب به فک بالا، درصد موفقیت بیشتری خواهد داشت. چون که تراکم استخوان فک بالا کمتر از فک پایین است.
با اینکه ایمپلنتها مقاوم هستند، اما با این وجود افرادی که کاشت ایمپلنت به هر روشی را انجام دادهاند باید مراقبت و بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنند. رعایت این مورد در میزان موفقیت ایمپلنت نقش بهسزایی دارد.
معایب ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری دندان نیز مانند دیگر روشها معایبی دارد. در اینجا برخی از معایب ایمپلنت فوری دندان را بیان کردیم:
-
-
- ایمپلنت فوری گرانتر از کاشت ایمپلنت معمولی دندان میباشد.
- لازمه کاشت ایمپلنت فوری، تراکم بالای استخوان فک میباشد و ممکن است برای همه مناسب نباشد.
-
پیشنهاد ما این است که ایمپلنت فوری را برای افرادی که تحمل چند ماه بدون دندان ماندن را ندارند و تراکم استخوانی عالی دارند، این روش را انجام دهند. چون این روش میتواند موفقیت درمان ایمپلنت را کاهش دهد.
خطرات استفاده از ایمپلنت های فوری چیست؟
در طول دوره ترمیم ایمپلنت تا حدود سه ماه بعد از جراحی ایمپلنت میباشد، از اهمیت ویژهای برخوردار است. چون کوچکترین خطا و حرکت ایمپلنت در این دوره میتواند منجر به عدم موفقیت درمان شود. همچنین متخصص ایمپلنت باید احتیاط های لازم را انجام دهد تا اطمینان حاصل کند ایمپلنت در مدت یکپارچگی با استخوان فک هیچ حرکتی ندارد زیرا متصل کردن فوری تاج موقت تکنیک بسیار دقیقی است.
عواملی که باعث عدم موفقیت کاشت ایمپلنت فوری میشوند:
-
-
- عفونی بودن بافت لثه
- جوش نخوردن ایمپلنت با استخوان فک
- احتمال شکست ایمپلنت براثر فشار بیشاز حد
-
مراقبت بعداز کاشت ایمپلنت فوری
-
-
- مصرف درست و به موقع داروهای تجویز شده
- استفاده مرتب از مسواک، نخ دندان و دهانشویه
- عدم وارد کردن نیرو یا فشار بیش از حد به ایمپلنت
- مراقبت مناسب از ناحیه اطراف ایمپلنت در چند ماه اول پس از جراحی
- پرهیز از عادت های نامناسب مانند دندان قروچه، به هم فشردن دندانها
- بیمارانی که ایمپلنت دندانی استفاده میکنند باید به بهداشت مناسب دهان پایبند باشند.
- رعایت رژیم غذایی و پرهیز از مصرف غذا و خوراکیهای سفت و سخت مثل ته دیگ و آبنبات
-
قیمت ایمپلنت دندان یک روزه چقدر است؟
قیمت ایمپلنت دندان فوری، بیشتر از ایمپلنت معمولی میباشد. بر همین اساس بعضی از بیماران به دلیل مشکلات مالی یا عدم نقدینگی لازم از این کار امتناع میکنند.
از اینها که بگذریم قیمت ایمپلنت فوری با کیفیت در سال 1402 در حدود 20 الی 30 درصد بیشتر از هزینه ایمپلنت معمولی دندان محاسبه شده است. برای اطلاع دقیق و جدید از هزینه ایمپلنت فوری، با مراجعه به مراکز تخصصی کاشت ایمپلنت فوری، از هزینه آن مطلع شوید.
برای ایمپلنت فوری پیش چه کسی برویم؟
پیشنهاد میکنیم کاشت ایمپلنت فوری دندانهایتان را، حتما تحت نظر متخصص ایمپلنت انجام دهید. ما در سایت هلوایمپلنت بهترین متخصصان کاشت ایمپلنت در سراسر کشور را به اطلاع شما عزیزان رساندیم. اگر به دنبال متخصص ایمپلنت در تهران یا شهرهای خودتان هستید مقالات سایت هلو ایمپلنت را مشاهده کنید. ممنونیم که تا پایان این مقاله همراه ما بودهاید.
لطفا نظرات خود را در مورد کاشت ایمپلنت فوری، با ما به اشتراک بگذارید.