ایمپلنت اندواستیل

ایمپلنت اندواستیل چیست؟

همانطور که در مطالب قبلی بیان شد: ایمپلنت‌ها شامل پایه‌های فلزی از جنس تیتانیوم هستند که توسط متخصص به جای ریشه دندان در داخل لثه بیمار قرار می‌گیرد و بعداز جوش خوردن و پذیرقتن پایه ایمپلنت توسط استخوان فک، یک تاج مصنوعی یا روکش ایمپلنت روی این پایه قرار خواهد گرفت.

برای کاشت ایمپلنت دندان 2 روش شناخته شده وجود دارد؛ زمانی که بیمار برای حل مشکلات دندانی و رفع مشکل بی دندانی نزد متخصص ایمپلنت مراجعه می‌کند، متخصص ایمپلنت، این روش را برای بیمار پیشنهاد می‌دهد و با توجه به نوع شرایط جسمانی بیمار و سلامت دهان و دندان وی، یکی از روش‌ها را برای کاشت ایمپلنت انجام می‌دهد.

ایمپلنت اندواستیل و ایمپلنت ساب پریواستیل، 2 روش‌ است که متخصص به بیمار پیشنهاد می‌دهد. ایمپلنت اندواستیل یک روش قدیمی‌تر نسبت به ٰ ساب پریواستیل است اما میزان موفقیت کاشت ایمپلنت در روش اندواستیل بسیار بیشتر می‌باشد. در ادامه این مطالب همراه ما باشید تا با ایمپلنت اندواستیل و ایمپلنت ساب پریواستیل بیشتر آشنا شوید.

 

انواع ایمپلنت بر اساس جایگاه

 

انواع ایمپلنت براساس جایگاه

ایمپلنت اندواستیل (endosteal implant):

ایمپلنت اندواستیل Endosteal یا همان ایمپلنت اندواستیل، یکی از انواع ایمپلنت‌ فرانسوی محبوب و پرکاربرد در ایران است. این مدل ایمپلنت، طراحی شده برای عملیات دو مرحله‌ای و یک ایمپلنت قدیمی محسوب می‌شود اما به دلیل کارایی بالای آن، همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایمپلنت‌های اندواستیل از جنس تیتانیوم و با شکل پیچ‌های کوچک ساخته شده‌‌اند. نصب این ایمپلنت‌ها به این صورت است که ابتدا متخصص توسط جراحی لثه بیمار را برش می‌زند و پیچ‌های تیتانیومی در استخوان فک قرار می‌دهد.  بعداز گذشت مدت چند هفته پذیرفتن پیچ ایمپلنت توسط استخوان فک، جراحی دیگر توسط متخصص انجام می‌شود تا روی سطح پایه باز شود و متخصص بتواند پایه را به اباتمنت Abutment متصل کند. سپس دندان‌های مصنوعی به آن متصل می‌کند. این روش به کاشت دندان در ناحیه‌ای که دندان از دست رفته، کمک می‌کند. ایمپلنت اندواستیل چون از جنس تیتانیوم ساخته شده است و با بدن انسان سازگار است.

 ویژگی‌ های ساختاری ایمپلنت اندو استیل

  • دارای ساختار به شکل استوانه‌ای
  • تشکیل شده از 2 پیچ و 1 اباتمنت
  • شکل‌های پیچی، عرضی و تیغه‌‌ای
  • با جنس تیتانیوم، سرامیک و زیرکونیم

ایمپلنت ساب پریواستیل (subperiosteal implant):

نحوه کاشت ایمپلنت ساب پریواستیل برخلاف کاشت ایمپلنت اندواستیل درون استخوان فک قرار نمی‌گیرد، یعنی قسمتی از پایه‌های تیتانیومی درون لثه قرار گرفته و بخشی از آن نیز بیرون می‌ماند. تا روکش یا تاج برروی پایه ایمپلنت نصب شده و بدین نحوه فرآیند کاشت ایمپلنت انجام می‌شود.

ایمپلنت ساب پریواستیل برای افرادی مناسب است که از تراکم استخوانی ضعیفی برخوردار باشند و امکان پیوند استخوان برای بیمار از طریق جراحی وجود نداشته باشد، چون در ایمپلنت ساب پریواستیل هیچ گونه شیار و شکافی در استخوان فک ایجاد نمی‌شود و دندان صرفاً درون لثه قرار می‌گیرد.

بنابراین از این نوع پیچ در افرادی که دارای دندان‌‌های مصنوعی هستند استفاده می‌شود که باعث می‌‌شود دندان‌‌ها در جای خود ثابت شوند و همچنین در راحت جویده شدن غذا و راحت صحبت کردن افراد سالخورده بسیار مؤثر است.

 ویژگی‌های اصلی ایمپلنت ساب پریواستیل

  • قدرت استحکام فوق العاده بالا
  • عملکرد عالی و زیبایی طبیعی
  • امکان استفاده به جای دندان مصنوعی
  • امکان ترمیم سریع آسان لثه با کاشت ایمپلنت
  • امکان تولید قاب فلزی آن با کروم، کبالت یا مولیبدن

تفاوت ایمپلنت‌های اندواستیل و ساب‌ پریواستیل

ایمپلنت‌های اندو استیل که اغلب از جنس تیتانیوم ساخته می‌شوند، یکی از روش‌های پرکاربرد در ایمپلنت‌های دندان هستند. ایمپلنت‌های ساب پریواستیل بیشتر برای بیمارانی که استخوان فک‌شان تراکم کمی دارد، مناسب است.

مزایای ایمپلنت اندواستیل

ایمپلنت اندواستیل به علت داشتن مزیت‌های فراوان یکی از بهترین روش برای کاشت ایمپلنت است. برخی از مزیت‌های ایمپلنت اندواستیل، ازقبیل، ماندگاری طولانی، افزایش قدرت تکلم و جویدن، بهبود ظاهر طبیعی و ایجاد اعتماد بنفس می‌باشد.

همچنین این نوع ایمپلنت بیشتر مناسب افراد سالمند می‌باشد که از دندان‌‌های مصنوعی استفاده می‌کنند. چون با دندان‌‌های مصنوعی خوردن و جویدن به راحتی امکان پذیر نیست، اما از طریق ایمپلنت اندواستیل برای این افراد راحت‌تر شده و آن‌‌ها می‌‌توانند از طریق این روش برای محکم شدن دندان‌‌های مصنوعی خود بهره‌‌مند شوند.

یکی از مزیت‌های ایمپلنت اندواستیل محکم ماندن ایمپلنت در دهان می‌باشد و با این مورد از لق شده ایمپلنت جلوگیری می‌شود چون به دلیل انجام اندواستیل در دو مرحله، از بروز هر مشکلی پیشگیری می‌‌شود و پزشک کاملاً آن را در دهان محکم می‌‌کند. با این کار مشکلی در جوش خوردن به فک به وجود نخواهد آمد.

بنابراین اگر از قیمت بالای اندواستیل بگذریم می‌‌توان گفت، اندواستیل بهترین و مطمئن‌‌ترین جایگزین برای بریج‌ها یا دندان‌‌های مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عوارض ایمپلنت اندواستیل

ایمپلنت اندواستیل علاوه براینکه ارای از مزیت‌هایی بسیاریست، همانند هر عمل دیگری عوارضی هم دارد که به شرح ذیل است:

  • شل شدن پیچ داخلی: براثر فشار زیادی که به دندان وارد شود، احتمال شل شدن پیچ داخلی وجود دارد.
  • لق شدن روکش: مانند هر ایمپلنت دیگری در صورتی که ضربه‌ای به ایمپلنت وارد شود، امکان دارد روکش لق شود.
  • خارج شدن روکش: چون روکش‌‌های دندان با چسب موقت چسبانده می‌‌شوند، امکان افتادن روکش دندان وجود دارد.
  • عفونت کردن: هر گونه عملی که بر روی بدن انسان انجام می‌‌شود و اگر فرد مراقبت‌های بعد عمل را رعایت نکند احتمال عفونت وجود دارد.
  • شکستگی بدنه: شکستگی بدنه در میان کاشت‌های ایمپلنتی بسیار رایج است.. که در صورت بروز شکستگی، ترمیم آن امکان پذیر نیست.

بهترین زمان برای انجام ایمپلنت اندواستیل

ایمپلنت اندواستیل با توجه به زمان کاشت آن به ۴ قسمت تقسیم می‌شود که عبارتنداز:

ایمپلنت فوری: در روش ایمپلنت فوری اگر شرایط بیمار مناسب باشد، بلافاصله بعداز کشیدن دندان ایمپلنت انجام می‌شود. معمولاً وقتی حفره استخوانی زیر دندان کشیده شده دست نخورده باقی بماند، از این تکنیک استفاده می‌شود. کاشتی راحت با درد کمتر و دوره نقاهت کوتاه دارد.

دوره زمانی 2 تا 4 هفته: در این روش بعداز قرار دادن پایه درون استخوان فک، بیمار باید چند هفته منتظر بماند تا در این بازه زمانی لثه ترمیم شود. در اینجا از بافت لثه محافظت شده و نتیجه آن نیز نسبت به روش کاش فوری بهتر خواهد بود.

زمان‌بندی طولانی‌تر، ایمپلنت‌ها باید در فواصل 2 تا 4 ماهه کاشته شوند. این باعث می‌شود که استخوان بهتر ترمیم شود و ایمپلنت به فک متصل و پایدار شود. همچنین برای انجام ایمپلنت اندواستیل نیز بین 4 تا 6 ماه زمان نیاز است تا استخوان بهبود یابد و هرگونه مشکلات پیش آمده توسط متخصص، برطرف شود.

شرایط استفاده از ایمپلنت اندواستیل

شرایط مناسب برای استفاده از ایمپلنت اندواستیل، عبارتنداز:

سن بالای 18 تا 20 سال، به شرطی که رشد استخوان فک بیمار، کامل شده باشد.

رمانی که بیمار، تراکم استخوان کافی داشته باشد. کاشت ایمپلنت اندواستیل به نگه داری دندان در فک کمک می‌کند.

همچنین بیمار باید سلامت عمومی و قدرت بدنی خوبی داشته باشد. درصورتی که بیمار دیابت و بیماری قلبی دارد نمی‌تواند از این روش استفاده کند.

برای پیوند استخوان، روش‌های متنوعی و شرایط خاصی وجود دارد که باید رعایت شود، عبارتنداز:

  • رشد کامل فک
  • سلامتی دهان
  • وجود بافت سالم
  • عدم استعمال دخانیات
  • وجود استخوان کافی در فک (جهت نگه‌داری دندان)
  • عدم توانایی یا عدم تمایل به استفاده از پروتز دندان

برای بهبود کامل و رشد بهتر استخوان فک، بیمار باید صبور و حوصله داشته باشد و چند هفته‌ای را منتظر بماند. زمان دقیقی برای این بهبود وجود ندارد و بستگی به مراقبت‌های پس از ایمپلنت و هزینه‌های پرداخت شده توسط بیمار دارد.

افرادی که پوکی استخوان دارند، برای انجام این روش مناسب نیستند، زیرا استخوان ضعیف آنها توانایی نگهداری از ایمپلنت را ندارد و به راحتی قابل جراحی نیست.

کسانی که نمی‌خواهند دیگر از دندان مصنوعی استفاده کنند، می‌توانند با این روش، دندان‌های خود را جایگزین کنند.

سن مناسب برای کاشت ایمپلنت اندواستیل

سن مناسب برای کاشت ایمپلنت اندواستیل از 18 سالگی شروع می‌شود و می‌توانند از این روش ایمپلنت استفاده کنند. قبل از انجام آن باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بررسی های لازم انجام شود و در صورتی که کاندیدای مناسبی برای انجام این روش باشید و رشد استخوان فک شما کامل شده باشد، متخصص کاشت ایمپلنت را انجام می‌دهد.

نکات مهم بعداز انجام ایمپلنت اندواستیل

نکات مهمی که برای مراقبت از ایمپلنت‌های خود باید داشته باشید، عبارتند

برای حفظ بهداشت دهان و دندان، پس از هر وعده غذایی از مسواک، دهانشویه و نخ دندان استفاده کنید. انتخاب مسواک و دهانشویه مناسب بسیار اهمیت دارد و می‌توانید در این زمینه از دندانپزشک خود کمک بگیرید.

برای معاینه دندان ایمپلنت شده، هر شش ماه یکبار باید به دندانپزشک مراجعه کنید. این کار بسیار مهم است تا اگر مشکلی برای دندان بوجود آید، به موقع تشخیص داده شود و پیش از ایجاد مشکلات جدی برطرف شود.

از مصرف دخانیات و مشروبات الکی پرهیز کنید و به دندان فشار نیاورید تا آسیبی به آن وارد نشود.

همچنین پس از انجام ایمپلنت، بهتر است تمامی دستورات پزشک را حتی تا دو هفته بعد از عمل رعایت کنید تا دوران نقاهت کوتاهی داشته باشید.

 

نکات قبل از انجام ایمپلنت اندواستیل

  • سه روز قبل از انجام عمل دهان شویه استفاده کنید.
  • در صورت نیاز می‌توانید قبل از کاشت آنتی بیوتیک مصرف کنید.
  • قبل از انجام ایمپلنت اندواستیل دارو‌هایی که خون شما را رقیق می‌کنند، استفاده نکنید.
  • در شب قبل از انجام جراحی کاشت حتماً خوب استراحت کنید تا انرژی بالایی داشته باشید.
  • توصیه می‌شود یک ساعت قبل از انجام کاشت حتماً یک مسکن بخورید تا درد کمتری را احساس کنید.

ایمپلنت اندواستیل یکی از بهترین روش‌های کاشت است که در دو مرحله انجام می‌شود. این روش شاید قیمت بالایی داشته باشد، اما از کیفیت بالایی برخوردار است به همین دلیل متخصص ایمپلنت، این نوع کاشت را ترجیح می‌دهد.

عوارض بعد از جراحی ایمپلنت اندواستیل

با هر مرحله از عمل به خصوص پس از نصب پایه ایمپلنت اندواستیل در استخوان برخی از عوارض به وجود آمده به شرح ذیل است:

  • لقی در دندان
  • بوی بد مداوم دهان
  • ایجاد شکاف بین دندانها
  • تورم صورت بعد از سه روز اول
  • درد و ناراحتی در اطراف ناحیه آسیب دیده
  • خونریزی در 12 تا 24 ساعت اول بعداز عمل
  • در موارد نادر، بی حسی موقت در فک پایین
  • مشکل در صحبت کردن یا جویدن و باز کردن دهان
  • تورم در صورت یا لثه در دو تا سه روز اول بعداز جراحی

مراقبت های بعد کاشت ایمپلنت اندواستیل

  • از ورزش‌ و حرکات سنگین خودداری کنید.
  • از خوردن برخی غذاهای سخت جویدنی خودداری کنید.
  • آنتی بیوتیک هایی که پزشک تجویز کرد رابه طور مرتب مصرف کنید.
  • در 12 ساعت اول بعداز جراحی، سر خود را بیش ازحد، حرکت ندهید.
  • از نی استفاده نکنید چون به ناحیه‌‌ای که جراحی شده فشار وارد می‌کند.

بعداز کاشت ایمپلنت در منزل باید دو بار در روز به درستی مسواک بزنید، روزانه نخ دندان بکشید و معاینات منظم دندانپزشکی و رژیم غذایی مناسب را فراموش نکنید. علاوه بر این، سیگار احتمال بروز عوارض را افزایش می دهد.

 

درمان‌های خانگی برای کمک به بهبود کاشت ایمپلنت

 

درمان‌های خانگی برای کمک به بهبود کاشت ایمپلنت

مراقب‌های از ایمپلنت به بهبودی بیما کمک می‌کند، عبارتند از:

  • از کمپرس یخ برای کاهش التهاب یا ورم بعد از جراحی استفاده کنید.
  • بعد از جراحی اگر درد شدیدی داشتید از داروهای مسکن برای کاهش درد استفاده کنید.
  • غرغره کردن با آب نمک نیز به بهبودی لثه‌ها کمک می‌کند. این تکنیک‌ها در کاهش روند دوران نقاهت شما بسیار موثر می‌باشد.

 

نظرات شما در مورد ایمپلنت اندواستیل چیست؟

در این مقاله از سایت هلو ایمپلنت مطالبی را از ایمپلنت‌های اندواستیل بیان شد؛ ایمپلنت‌های اندواستیل، ایمپلنت‌های دندانی هستند که جایگزین دندان‌های از دست رفته می‌شوند. ایمپلنت اندواستیل یک روش قدیمی‌تر نسبت به ساب پریواستیل است اما میزان موفقیت کاشت ایمپلنت در روش اندواستیل بسیار بیشتر می‌باشد. ایمپلنت اندواستیل یکی از بهترین روش‌های کاشت است که در دو مرحله انجام می‌شود. این روش شاید قیمت بالایی داشته باشد، اما از کیفیت بالایی برخوردار است به همین دلیل متخصص ایمپلنت، این نوع کاشت را ترجیح می‌دهد.

هدف سایت هلو ایمپلنت، کسب اطلاعات جدید درمورد ایمپلنت و معرفی بهترین متخصصان ایمپلنت به شما عزیزان می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *