اگر دندانهایتان آسیب دیده یا بر اثر هر اتفاقی، آنها را از دست دادهاید، قطعا به جایگرین دندانهایتان با روش کاشت ایمپلنت فکر کردهاید. کاشت دندان با ایمپلنت یک گزینه عالیست. اما با وجود اینکه کاشت ایمپلنت دندان تا 98 درصد هم به موفقیت رسیده، اما مانند عملهای دیگر؛ عوارضهای بعداز جراحی به همراه خواهد داشت.
عوارض بعداز جراحی یک امر مهمیست که باید به آن توجه کرد چون داشتن عوارض، افراد را بر سر دوراهی کاشت دندان با این روش قرار میدهد. عوارض بعداز جراحی ایمپلپنت دندان، در برخی افراد پس از مدت کوتاهی برطرف میشوند. اما برخی از آنها جدیتر بوده و احتمال دارد در مدت طولانی همراه شخص باشد. البته نگران نباشید! با مراقبهای درست و اصولی و داشتن رژیم غذایی بعداز کاشت ایمپلنت، احتمال وقوع عوارض بعداز جراحی، کاهش مییابد.
اگر شماهم نگران عوارض بعداز جراحی ایمپلنت دندان هستید. ما در این مقاله اطلاعات کاملی از دلایل وقوع عوارض بعداز جراحی ایمپلنت به شما عزیزان خواهیم داد.
آیا ایمپلنت برای همه افراد عوارض دارد؟
بروز عوارض بعداز جراحی برای همه افراد یکسان نیست و دلایل مختلفی برای بروز عوارض وجود دارد، علاوه بر اینکه عدم مراقبت بعداز کاشت باعث عوارض میشه اما عوامل دیگی هم در این اتفاق سهیماند.
- کسانی که استخوان و لثه و سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض ابتلا به عفونت و التهاب بعداز کاشتن ایمپلنت هستند.
- افراد سیگاری که نتوانستند بعداز عمل مدتی سیگار را ترک کنند و یا سابقه بیماری دیابت دارند یا به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند. این عوامل باعث بروز عوارض بعداز ایمپلنت میشود.
- البته لازم به ذکر است که مهارت متخصص یا جرا یا نوع و برند ایمپلنت، بر بروز عوارض تاثیر گذار است، کیفیت ایمپلنت و تجربه جراح بر احتمال ایجاد عوارض تاثیر دارد و همچنین عوارض ممکن است بر اساس شرایط هر فرد متفاوت باشد.
عوارض ایمپلنت دندان به 2 دسته تقسیم میشود.
به طور کلی عوارض یا مشکلات بعداز جراحی ایمپلنت که ممکن است برای فرد اتفاق بیوفتد به دو دسته تقسیم میشود و ب دلایل مختلفی ایجاد میشود؛
- عوارض کوتاه مدت؛ در دسته عوارض کوتاه مدت که بعداز جراحی ایمپلنت اتفاق میافتد و اغلب زود گذر میباشند. این نوع عوارض شامل درد در ناحیه جراحی شده و اطراف آن، التهاب، خونریزی، ورم و کبودی میباشند. البته در عوارض کوتاه مدت احتمالا این عوارض سریعا نمایان نشود و بعداز چند روز مشاهده شود. به یاد داشته باشید که در صورت شدید شدن این عوارض حتما با پزشک یا متخصص خود در میان بگذارید.
- عوارض بلند مدت؛ عوارض بلند مدت به عوارضی گفته میشود که بعد از گذشت مدت زمان زیادی بعد از جراحی اتفاق میافتد. عامل این اتفاق به دلیل عدم رعایت مراقبهای بعداز جراحی میباشد که این عوارض شامل: عفونت فک و لثه، ورود پایه ایمپلنت به حفره سینوسی، شکستگی تاج ایمپلنت یا دیگر اجزای ایمپلنت، لق شدن ایمپلنت، کنده شدن روکش، التهاب و تورم در ناحیه ایمپلنت میتوان نام برد. بسیاری از افراد بعداز مدت طولانی از کاشت ایمپلنت با مشکل سینوسی مواجه میشوند. حتما این مشکلات را جدی بگیرید و فورا به متخصص خود اطلاع دهید.
عدم موفقیت یا پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟
همانطور که در مطالب بالا بیان شد با وجود اینکه ایمپلنتهای دندانی، بعداز جراحی درصد موفقیت بالایی را کسب کردهاند. اما طبق تحقیق متخصصین ایمپلنت، حدودا 90 تا 95 درصد کاشتها با شکست مواجه میشوند که این شکست ممکن است درهفتههای اول یا بعداز ماهها و حتی سالها بعداز کاشت رخ دهد. از بین مشکلات اصلی ایمپلنت دندان، پس زدن آن در دورههای مختلف کوتاه مدت و بلند مدت، میتوان به عنوان یکی از مهمترین عوارض و آسیبها نام برد.
بنابراین بیماران باید توجه ویژهای به این موضوع داشته باشند و با مراجعه منظم به دندانپزشک و انجام معاینات برای جلوگیری از این مشکلات، اقدام نمایند.
در جراحی ایمپلنت به روش معمولی، در صورتی که بیمار از تراکم استخوانی کافی برخوردار باشد، متخصص با شکافتن لثه و سوراخ کردن استخوان فک، فیکسچر یا پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار میدهد و لثه بخیه میزند. بیمار باید چند ماه منتظر بماند تا استخوان فک با پایه ایمپلنت جوش بخورد.
بیمار در این مدت باید به خوبی از جراحی انجام شده مراقبت کند، چون درصورت عدم رعایت نکات مراقبتی، فیکسچر با استخوان فک متصل نمیشود یا به اصطلاح جوش نمیخورد. با گذشت چند ماه، درصورتی که پایه و استخوان فک باهم متصل شده باشد در نهایت متخصص، تاج را روی پایه قرار میدهد، با این توضیحات متوجه شدید که کاشت ایمپلنت یک روش پیچیده است و طبیعیست که با شکست و عوارض مواجه شود.
علاوه بر جراحی پیچیده ایمپلنت، برخی بیماریها مانند سلیاک، اسکلروز و لوپوس، دیابت، روماتیسم میتوانند منجر به پس زدن یا شکست ایمپلنت در مدت زمان کوتاه شوند. همچنین مصرف داروهای خاص و کاهش سیستم ایمنی میتوانند خطر پس زدن ایمپلنت یا شکست را در این دوره افزایش دهند.
از سوی دیگر، فاکتورهایی مانند کاشت نادرست توسط جراح نابلد، تخریب استخوان فک و عفونتهای دهانی، انتخاب برند نامناسب ایمپلنت، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان میتوانند به پس زدن ایمپلنت در مدت زمان طولانی منجر شوند.
بنابراین باید این مسائل را جدی بگیرید و هرگونه مشکلی را به متخصص خود اطلاع دهید تا در صورت لزوم بتوانید به موقع اقدام به درمان نمایید و از وقوع مشکلات جدیتر جلوگیری کنید.
دلایل عدم موفقیت یا پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟
از جمله اثرات ناخوشایندی که ممکن است بعداز عمل جراحی کاشت ایمپلنت تجربه شود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عفونت ایمپلنت دندان
با وجود اینکه ایمپلنت دندان پوسیده نمیشود اما احتمال دارد عفونتی شود. عفونت بعداز جراحی ایمپلنت یکی از رایجترین عوارضیست که ممکن است بعداز کاشت ایمپلنت رخ دهد. عفونت، باعث کاش عمر ایمپلنت میشود، اما شدت عفونت، نسب هر فردی به فرد دیگری، متفاوت است. درمان عفونت باکتریایی در لثه میتواند از طریق استفاده از آنتیبیوتیک برطرف شود اما ار شدت عفونت زیادباشد باید پیوند استخوانی انجام شود.
عواملی که باعث عفونت دندان میشود؛
- مصرف سیگار
- بیماری پریودنتال
- دیابت کنترل نشده
- سیستم ایمنی ضعیف
- دندان قروچه کردن یا بهم فشردن
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
آشنایی با علائم عفونت ایمپلنت دندانی می تواند از گسترش آن جلوگیری کرده و درد را کاهش دهد. موارد زیر شامل نشانههایی از عفونت دهان میباشد:
- مشکل در جویدن غذا
- دهان بوی بدی داشته باشد.
- جابجایی یا شل شدن ایمپلنت
- لثه ورم داشته باشد یا قرمز شود.
- لثه چرکی شود و ترشح داشته باشد.
- حساسی یا احساس درد در اطراف لثه
- بیمار طعم فلز را در دهان خود احساس کند.
تجربه هر یک از این علائم نیاز به مراقبت پزشکی فوری دارد.
رشههای عصب آسیب ببینند
گاهی ممکن است در هنگام سوراخ کردن استخوان برای کاشت ایمپلنت یا هنگام وارد کردن و نصب ایمپلنت و حتی بعداز جراحی ایمپلنت، پیچ ایمپلنت عفونت کند و باعث شود رشتههای عصب آسیب ببیند. علائم عفونت و آسیب رشتههای عصبی شامل بی حسی و خارش در صورت، زبان، لثه و قسمتهای دیگر درهان میباشد.
در چنین مواقعی، این عارضه باید برطرف شود، اما گاهی اوقات آسیبها ممکن است دائمی باشند که این اتفاق بسیار نادر است. در بیشتر جراحیها، به دلیل احتیاط و دقت متخصصان در کاشت ایمپلنت، این خطر کاهش مییابد. با این حال، خطر آسیب به عصب یکی از عوارضیست که باید به جدیت مورد بررسی قرار گیرد.
شلشدن ایمپلنت دندان
یکی از عوارض رایج در ایمپلنت دندان، شل شدن آن است. اگر استخوان به اندازه کافی قوی نباشد، ممکن است با این مشکل روبهرو شوید. همچنین عواملی مانند ضربه وارد کردن به صورت، افزایش سن فرد، مصرف سیگار، جویدن خوراکیهای سفت و سخت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، رعایت نکردن رژیم غذایی و عدم توجه به دستورات پزشک میتواند باعث شل شدن ایمپلنت شود. در صورت بروز این مشکل، بهتر است در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید تا از آسیبهای بیشتر جلوگیری شود. در ادامه، مواردی را که باعث شل شدن ایمپلنت میشوند را بررسی خواهیم کرد.
- تحلیل استخوان فک: تحلیل استخوان در اطراف ریشه باعث شل شدن یا حتی شکست ایمپلنت میشود.
- پری ایمپلنتیت: بیماری لثه یا پری ایمپلنت میتواند باعث لق و شل شدن ایمپلنت دندان شود. در مراحل ابتدایی با رعایت بهداشت دهان و مصرف آنتی بیوتیک میتوان ایمپلنت را نجات داد، اما در صورت شدت لق شدن ایمپلنت، باید به دندانپزشک مراجعه کرد.
- لق شدن روکش ایمپلنت: در مواردی امکان دارد روکش ایمپلنت یا همان تاج ایمپلنت شل شود،اگر این اتفاق افتاد جای نگرانی نیست، چون در صورت وقوع این اتفاق متخصص دوباره میتواند روکش را با پیج به ایمپلنت متصل کند یا آن را تعویض کند.
شکست تاج یا روکش ایمپلنت
اگر تاج ایمپلنت دندان شل شد، این دلیل ممکن است به علت ترک خوردن یا شکستن بخشی از روکش یا تاج باشد. اما با این حال، پایه ایمپلنت در بر سرجای خود قرار دارد و تنها نیاز به تعویض تاج دندان میباشد تا مشکل برطرف شود.
شکست ایمپلنت دندان ممکن است در زمان اولیه پساز عمل یا حتی یعداز گذشت چندین سال اتفاق بیفتد. برای حفظ ایمپلنتهای دندانی خود، باید به توصیههای متخصص ایمپلنت توجه کنید. استفاده از سیگار و الکل و همچنین داشت بیماری دیابت، بیماری پریودنتال یا سابقه پرتودرمانی، خطر شکست ایمپلنت را افزایش میدهد. اگر احساس کردید که بخشی از ایمپلنت شکسته یا مطمئن هستید، حتما به متخصص خود مراجعه کنید.
علائم شکست ایمپلنت:
- دندان درد
- تغییر طعم یا بو در دهان
- التهاب، قرمزی، تورم یا خونریزی لثه
دلایل شکست ایمپلنت:
- مصرف سیگار و الکل
- کاشت ایمپلنت با یک پیچ ایمپلنت کوتاه یا باریک.
- انتخاب یک پیچ ایمپلنت خیلی کوتاه یا خیلی باریک
- خوردن مواد غذایی سفت و سخت که باعث فشار بر ایمپلنت میشود.
- عفونت باکتری در ایمپلنت موجب عدم ترکیب صحیح آن با استخوان فک می شود.
جابجایی یا بیرونزدگی ایمپلنت
با وجود اینکه بعداز جراحی، پایه ایمپلنت کاملا به استخوان جوش میخورد اما باز هم ممکن است بر اثر جویدن زیاد خوراکیهای سفت و سخت و یا برخورد ضربه، ایمپلنت به صورت جزئی حرکت کند که اصطلاحا به این حرکت، میکرو گفته میشود، چون حرکت جزئیست. این حرکت و جابجایی معمولا قابل مشاهده نیست و فرد احساس نمیکند که ایمپلنت حرکت کرده باشد. زمانی که ایمپلنت جابهجا میشود، درد جزئی به دندانهای مجاور وارد میکند. اگر به این مورد اوجه نشود باعث شکست ایمپلنت میشود.
کاهی اوقات جابهجایی میکرو یا جزئی ایمپلنت در زمانی که کاشت ایمپلنت فوری انجام میشود اتفاق میافتد. این مسئله یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت دندان است، اگر تاج دندان بلافاصله بعداز کاشت ایمپلنت بر روی پایه متصل شود، احتمال جابجایی میکرو در پایه ایمپلنت و در نتیجه شکست آن وجود دارد. این امر منجر به فشار زیاد به پایه ایمپلنت و جوش نخوردن آن با استخوان فک می شود.
در حالت بیرون زدگی، بخشی از ایمپلنت از استخوان خارج میشود و قابل مشاهده میباشد، بیرونزدگی ایمپلنت معمولا به دلیل التیام نیافتن در اطراف ایمپلنت رخ میدهد. علائم این بیرونزدگی می توان به تورم لثه، احساس درد در هنگام جویدن و مشاهده ایمپلنت که از لثه بیرون زده باشد.
بعد مشاهده این عوارض حتما به متخصص خود مراجعه کنید و متخصص، ایمپلنت قدیمی را خارج میکند و بعداز بهبودی کامل استخوان، یک ایمپلنت جدید جایگزین گردد.
خونریزی و عقبنشینی لثه
در برخی افرادی که کاشت ایمپلنت را انجام دادهاند امکان دارد که لثه خونریزی کند البته اگر این خونریزی موقت بوده و صورت جزئی خواهد بود اما اگر خونریزی شدید بود باید به آن توجه کرد و حتما به متخصص ایمپلنت اطلاع داده شود. خونریزی از لثه پس از ایمپلنت دندان ممکن است با علائمی همچون درد، ناراحتی معده و.. همراه باشد.
علاوه بر خونریزی لثه بعداز کاشت ایمپلنت، امکان دارد لثه عقبنشینی کند. این عارضه اصولا بعداز کاشت ایمپلنت فوری مشاهده میشود. در نتیجه این ناحیه التهاب و دچار درد میشود. در این شرایط باید سریعا به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید. زیرا اگر این وضعیت وخیم باشد، احتمالا متخصص ایمپلنت را خارج کند.
پریایمپلنتیت
ایمپلنت عفونی باعث ایجاد پریایمپلنتیت میشود که پریایمپلنتیت؛ نوعی بیماری لثه میباشد که در کاشت ایمپلنتهای دندانی اتفاق میافتد. پریایمپلنتیت میتواند به دلیل خطای پزشکی مثل؛ زاویه بندی ضعیف ایمپلنت، عدم رعایت فاصل بین دو عدد ایمپلنت و یا از دست دادن تراکم استخوان ایجاد شود. همچنین میتواند در دیابت کنترل نشده فرد یا مصرف سیگار و عدم رعایت رژیم غذایی، مراقبتهای بعداز جراحی، رخ دهد.
درمان عارضه پری ایمپلنتیت به عوامل مختلفی نظیر نوع ایمپلنت، میزان تحلیل استخوان و محل قرار گیری آن و شدت عفونت، بستگی دارد. برای رفع منشأ عفونت، لازم است سطح ایمپلنت به طور کامل تمیز شود. این کار با اجرای دبریدمان موضعی و ضدعفونی سطحی امکان پذیر است. اگر عفونت به حدی شدید باشد که باعث از بین رفتن استخوان شود، ممکن است جراح ایمپلنت را از استخوان خارج کند.
واکنش آلرژیک یا حساسیت به اجزای ایمپلنت
واکنش آلرژیک به قطعات یا اجزای ایمپلنت یکی از مهمترین عوارض ایمپلنت دندان است که ممکن است بعد کاشت ایمپلنت رخ دهد. شایعترین این عارضه واکنش بدن به الیاژ تیتانیوم میباشد. در سایت هلوایمپلنت بیان شدکه؛ آلیاژ تیتانیوم یکی از بهترین گزینهها برای ساخت تجهیزات دندانی است، زیرا بسیار مقاوم بوده و توسط بدن انسان، پذیرفته میشود.
در صورت تشخیص متخصص جهت حساسیت داشتن فرد به ایمپلنت، جراح پایه ایمپلنت را خارج کرده و بعد از بهبود بیمار، از جنسهای فیکسچر یا پایه دیگری برای جایگزین کردن پایه قبلی استفاده میکند.
باید به این نکته توجه کردکه؛ اگر بیمار حساسیت را جدید نگیرد و به متخصص خود اطلاع ندهد، عارضه آلرژیک شدید خواهد شد. علائم واکنش آلرژیک شامل؛ از دست دادن حس چشایی، ملتهب شدن ناحیه، کهیر یا برآمدگی در داخل دهان، تب و لرز داشتن، طعم بد دهان، حس گزگز و خارش در لثه یا زبان و… میباشد.
آسیب دیدن حفره سینوس
یکی از نادرترین مشکلاتی که میتواند در ایمپلنت دندان رخ دهد، وقتیست که ایمپلنت در فک بالا کاشته شود و دیواره حفره سینوس ضعیف باشد. در این مواقع ممکن است، با وارد کردن ضربهای به صورت، پایه ایمپلنت با سوراخ کردن حفره سینوس، وارد آن شود. برای درمان این مشکل متخصص، ایمپلنت را خارج میکند و پس از ترمیم دیواره سینوس، مجدداً کاشت ایمپلنت را انجام میدهد. همچنین در صورت نیاز، متخصص یا جراح ممکن است پیوند استخوان یا عمل سینوس لیفت را قبل از قرار دادن ایمپلنت دندان انجام دهد.
همچنین این عارضه میتواند منجر به التهاب سینوزیت شود و علائم این عارضه میتواند شامل موارد ذیل باشد؛
تغییر بوی دهان و بالارفتن دمای بدن، احساس درد یا التهاب داشتن در اطراف گونهها، چشم یا پیشانی، کیپ شدن بینی یا مخاط بینی غیرطبیعی، نداشتن حس بویایی، سردرد شدید سینوسی، درد در ناحیه دندان و اطراف آن و… حتما در صورت مشاهده این اعلائم، به متخصص مراجعه کنید.
راههای پیشگیری از عوارض ایمپلنت دندان
تصمیم گیری در مورد کاشت ایمپلنت دندان اهمیت دارد. کاشت ایمپلنت یکی از بهترین و گرانترین گزینه، برای جایگزین دندانهای از دست رفته میباشد. برای اینکه در کاشت ایمپلنت دندان به موفقیت برسید و کمترین عارضه رخ دهد، باید تمام جوانب را بررسی کنید تا جراحی کاشت ایمپلنت بی ثمر نباشد و ایمپلنت را در طولانی مدت استفاده کنید.
همیشه کاشت ایمپلنت و احتمال عوارض آن، بیماران را به چالش میکشد و همیشه افراد به این سوال فکر میکنند که آیا این روش به نفع آنهاست یا ممکن است ضرر زیادی به آنها وارد کند؟!
با پیشرفت علم، تکنولوژی و تخصص در زمینه دندانپزشکی و موفقیتهای بیشمار در کاشت ایمپلنت، برترین بودن این روش برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است. برای پیشگیری از عوارض بعد از جراحی ایمپلنت، باید مراقبتهای اصولی و رژیم غذایی مناسب را رعایت کنید تا از خطرات ایمپلنتهای نامناسب جلوگیری کنید. در این راستا، اصول اصلی پیشگیری از عوارض ایمپلنتهای دندانی عبارتند از:
ترک دخانیات
در حالت عادی مصرف سیگار، مواد مخدر و قلیان باعث بروز انواع عفونت و التهاب در دهان میشود و بعداز کاشت ایمپلنت مصرف مواد دخانیات باعث التهاب و عفونت شدیدتری در دهان خواهد شد. چون در طول این دوره به دلیل جراحی، بدن بیمار همواره آماده انواع عفونت است.
بنابراین کاهش مصرف دخانیات یا ترک آن میتواند احتمال بروز عوارض پساز جراحی ایمپلنت را به حداقل برساند. بنابراین بهترین راهکار، ترک دخانیات است. این نکته را جدی بگیرید و در صورت امکان، استفاده از آن را برای همیشه متوقف کنید.
انتخاب یک متخصص باتجربه برای کاشت ایمپلنت
انتخاب یک متخصص باتجربه و حرفهای باری کاشت ایمپلنت را جدی بگیرید. یک دندانپزشک با تجربه میداند که از چه تعداد ایمپلنت استفاده کند. اما متاسفانه برخی افراد به دلیل کاهش هزینههای کاشت ایمپلنت، اهمیتی به تخصص و تجربه دندانپزشک خود نمیدهند. به همین دلیل بعداز کاشت ایمپلنت و بروز عوارض متوجه قصورات پزشکی میشوند. این مشکل تنها به خاطر سهلانگاری و کوتاهی دندانپزشک نیست، بلکه به دلیل عدم آشنایی آنها با تکنیکها و روشهای صحیح کاشت ایمپلنت است.
انجام این کار با کمک یک متخصص کاربد و باتجربه ایمپلنت، میتواند از وقوع ترومای ایتروژنیک که ناشی از آسیب به بافت پریودنتال توسط دندانپزشک اتفاق میافتد، جلوگیری شود. بنابراین بهتر است کاشت ایمپلنت را به دندانپزشکان متخصص و با تجربه بسپارید تا از خطرات ایمپلنت دندان جلوگیری کنید و ایمپلنتهای با کیفیت و زیبا را برای مدت طولانی بدست آورید.
استفاده از بهترین برند ایمپلنتهای دندانی
بر اساس تحقیقات انجام شده توسط متخصصان و دندانپزشکان؛ عدم استفاده از ایمپلنت با کیفیت به عنوان دلیل اصلی عوارض و ضررهای طولانی مدت ایمپلنت شناخته شده است. بنابراین، توصیه میشود از ایمپلنت با برندهای ارزان قیمت و بدون ضمانت استفاده نکنید و هنگام مراجعه به مطب دندانپزشکی، از دندانپزشک خود بخواهید که از بهترین برند برای ایمپلنت دندانهای شما استفاده کند تا عوارض و خطرات بعداز جراحی ایمپلنت کاهش یابد. ایمپلنتهای با کیفیت، با ساختار لثه و استخوان فک سازگارتر هستند و میتوانند به کاهش التهابات و عفونتهای دهانی و لثه کمک کنند.
رعایت مراقبتهای کاشت ایمپلنت
برای جلوگیری از وقوع عوارض بعد از کاشت ایمپلنت، دستورالعملهای مراقبتی را رعایت کنید. با رعایت مراقبتهای لازم، میتوانید عمر مفید ایمپلنت خود را به حداکثر ممکن افزایش دهید. همچنین، بهتر است هر شش ماه یکبار برای بررسی وضعیت ایمپلنت دندانیتان به متخصص خود مراجعه نمایید. در مقاله؛ مراقبت قبل و بعداز کاشت ایمپلنت، بر این امر مهم به طور کامل توضیح دادهایم.
آیا شماهم بعداز کاشت ایمپلنت، دچار عوارض شدید؟
همانطور که ایمپلنت به عنوان بهترین جایگزین دندان شناخه شده است، عوارضی هم دارد که در این مقاله از هلوایمپلنت در مورد آن بیان شد؛ که برخی از عوارض مانند درد، خونریزی، تورم و عفونت میباشد پس از مصرف داروهای مناسب، بهبود مییابند. اما برخی از عوارض جدیتر نیز وجود دارند که نیاز به مراجعه به پزشک دارند.
ممکن است بافت لثه عقبنشینی کند، عفونت گسترش یابد، ایمپلنت شل شود یا التهاب سینوس ایجاد شود. اما نگران نباشید، تنها کافی است عوارض ایمپلنت دندان را شناخته و در صورت وقوع هر یک از آنها، به متخصص مراجعه کنید تا اقدامات لازم برای کنترل و درمان این عوارض انجام شود.
اگر شماهم بعداز کاشت ایمپلنت، دچار عوارض شدید یا از وقوع عوارض ایمپلنت هراسانید، حتما نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید تا در این امر مهم شمارا یاری رسانیم.